Világszerte nőtt az öngyilkosságok száma

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_azuton3.JPGMeghaladta a 800 ezret az öngyilkosságok száma 2016-ban.... Imádkozzunk mindazokért kik elkeseredve tengetik az életüket:

Szűz szülője Istennek
Engedd, hogy tied legyek!
Tied élet s halálban,
Tied jó és balsorsban,
Tied küzdve szenvedve,
Tied most és örökre!
Szűz szülője Istennek,
Engedd,hogy tied legyek!
 
Anyám benned bízom és remélek,
Anyám te utánad epedek,
Anyám te jóságos kegyelmezz,
Anyám te hatalmas védelmezz!
Anyám óh jöjj segíts imátkozni,
Anyám óh jöjj segíts küzdeni,
Anyám óh jöjj segíts szenvedni,
Anyám óh jöjj ne hagyj elveszni!
 
Hiszen birsz segíteni,óh hatalmas,
Akarsz is segíteni,óh irgalmas,
Kell is segítened,óh hűséges,
Fogsz is segíteni,óh kegyelmes!
Anyám te vagy a kegyelmek anyja,
Szomorúak vígasztalója,
Bűnösök oltalma és menedéke,
Földnek reménysége,s mennynek ékessége!
 
Ki kérte még segélyedet hasztalanul?
Ki távozott tőled meghallgatatlanul?
Azért bizton mondom,minden szenvedésben,
Mária mindig segít,minden időben!
Biztosan állítom életben s halálban,
Mária mindig segít,minden balsorsban!
Azért hiszem,s meghalok ezen hitemben,
Hogy veled leszek Jó Anyám,fenn az égben!!
 
Szűz szülője Istennek,
Engedd,hogy tied legyek!
Tied élet s halálban,
Tied jó és balsorsban,
Tied küzdve szenvedve,
Tied most és örökre!
Szűz szülője Istennek,
Engedd, hogy tied legyek!
Meghaladta a 800 ezret az öngyilkosságok száma 2016-ban, ám a világ népességének növekedése miatt arányuk mintegy egyharmaddal csökkent 1990 óta a British Medical Journalban megjelent tanulmány szerint, amit az MTI szemlézett.
GLOBÁLISAN 6,7 SZÁZALÉKKAL NŐTT AZ ÖNGYILKOSSÁGOK SZÁMA 1990 ÉS 2016 KÖZÖTT, UGYANAKKOR FIGYELEMBE VÉVE A VILÁG NÉPESSÉGÉNEK JELENTŐS NÖVEKEDÉSÉT AZ ÖNGYILKOSOK GLOBÁLIS HALÁLOZÁSI ARÁNYA 33 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENT UGYANEZEN PERIÓDUSBAN.
A nemzetközi kutatócsoport az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a betegségek globális terheiről 1990 óta rendszeresen készített tanulmányok adatait használták fel elemzésükhöz, amelyben kimutatták az öngyilkosságok számát 1990 és 2016 között globálisan és regionálisan, korcsoportokra és nemekre bontva, a jövedelem, végzettség és termékenység kombinált mutatója, a szociodemográfiai index figyelembe vételével.
A VIZSGÁLT 27 ÉVBEN AZ ÖNGYILKOSSÁG VOLT A VEZETŐ HALÁLOK AZ ÁZSIAI-CSENDES-ÓCEÁNIAI TÉRSÉG FEJLETT ÁLLAMAIBAN, ÉS A TÍZ VEZETŐ HALÁLOK EGYIK KELET-EURÓPÁBAN, KÖZÉP-EURÓPÁBAN, AUSZTRÁLIÁBAN ÉS TÉRSÉGÉBEN, VALAMINT ÉSZAK-AMERIKÁBAN.
Globálisan több férfi (100 ezer közül 15,6) lett öngyilkos, mint nő (100 ezer közül hét). A csökkenés mértéke a férfiak esetében az adott időszakban csupán 24 százalék, míg a nők esetében 49 százalék volt. A szegény országokban viszont az öngyilkosságot elkövető nők aránya volt magasabb.
Bár az öngyilkosság a világ legtöbb országában jelentős halálozási ok, bíztató, hogy figyelembe véve a világ népességének növekedését, arányuk mintegy egyharmaddal csökkent 1990-2016 között.
További kutatás szükséges annak megállapítására, hogy ez a csökkenés az öngyilkosságok megelőzését célzó tevékenységekből ered, vagy a lakosság egészségében bekövetkező általános javulást tükrözi.
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.
www.index.hu