Nem adják fel

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_udvarhelyikoncertnemadomfel.jpgNem adják fel: akik mindent megtesznek azért, hogy az Összefogás Háza felépülhessen 

„Ha nem épül fel az Összefogás Háza, az a mi szégyenünk lesz…” – ezt Böjte Csaba testvér mondta a mozgássérültek számára épülő csíkszeredai Összefogás Háza alapkövének letételekor. A befejezéshez hozzájárulhat bárki, aki részt vesz és adakozik a magyarországi Nemadomfel Együttes négyállomásos jótékonysági előadásán.
A jótékonyság jegyében tartott koncert szépszámú résztvevőjét Fikó Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének tiszteletbeli elnöke köszöntötte, kiemelve, hogy örömünnepre ad okot az a tény, hogy egy év alatt sikerült pirosba felhúzni azt az 1700 négyzetméteres épületet, amely önálló életet tud nyújtani a mozgássérülteknek. Köszönetet mondott mindenkinek, akik adományokkal, közmunkával avagy imádsággal ehhez hozzájárult.
Incze Zsuzsanna bízik benne, hogy a falak után szobái, ablakai és ágyai is lesznek az akadálymentes, kinetoterápiás központnak, amelyben a foglalkoztató műhelyek mellett kilenc lakást is kialakítottak a szociálisan nehéz helyzetben lévő sérültséggel élőknek. Ima és áldáskérelem Noha Böjte Csaba testvér szeretett volna személyesen jelen lenni az előadáson, betegsége miatt Tamás Huba főegyházmegyei ministránslelkészt kérte meg, hogy imádkozzon együtt a résztvevőkkel a célért. Jelesül, hogy azok álma is megvalósulhasson, akik különleges életkeresztet hordoznak.
Amint a kereszt a zenében fél hangot emel, úgy emel bennünket a sérült emberek odaadása, derűje. Sok kincset hordoznak, fedezzük fel azokat, lássuk egymásban a testvért és juttassunk számunkra abból, amink van – kérte Tamás Huba plébános. Majd a résztvevők egymásba font kezekkel mondták el a Miatyánkot, és együtt énekelték el az Ároni áldást.
 Nem adják fel! A továbbiakban néhány perces kisfilmen láthattuk, miként váltották tégláról téglára valóra a mozgássérültek hittel dédelgetett álmukat, és mi az, amihez lehetőségeink hozzájárulhatunk. A székelyudvarhelyi Rákóczi Sportcentrumban előbb a helybéli tehetséges sérültek hangolták furulyaszólóval, énekhanggal a résztvevőket, majd a kizárólag sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) szólistákból álló Nemadomfel Együttes mély üzenetű dallamaiban gyönyörködtek. Az est során gyűlt adományokat a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete új székházának építkezésére fordítják. 
A jótékonysági körút folytatódik Kedden 19 órakor a gyergyószentmiklósi Szent István-plébániatemplomba, szerdán 18 órakor a csíkszeredai Csíki Moziba, csütörtökön 19 órakor pedig a máréfalvi kultúrotthonba várják a közönséget.
Molnár Melinda
 Fotó: Barabás Ákos
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube