Cristina nővér, az olasz The Voice nyertese idén táncos vetélkedőben szerepel fő műsoridőben

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_19cristinanover.jpgA fiatal olasz szerzetesnővér ezúttal az olasz Raiuno televíziós csatorna „Ballando con le stelle” című táncos vetélkedőjében vesz részt. Imádsággal is készül a megmérettetésre.

Cristina Scucca nővér akkor vált ismertté, amikor 2014-ben megnyerte a The Voice tehetségkutató versenyt. Most a Ballando con le stelle című showműsorban szerepel versenyzőként. Március 30-án volt az első adás az olasz csatornán, főműsoridőben.
A Famiglia Cristiana olasz katolikus családi hetilapnak adott interjúban az orsolyita nővér elmondta, hogy a műsorvezető, Milly Carlucci kereste meg egy évvel ezelőtt. Először engedélyt kért a rendfőnöknőtől, Giovanna Fiorilétől, aki megkülönböztetéssel és imádsággal töltött idő után igent mondott.
„A szereplésemmel Milly a pozitív, örömteli, sémákon túli hit üzenetét szeretné közvetíteni a Raiuno nézői felé” – mondta el a nővér, aki tisztában van azzal is, hogy vitákra adhat okot a részvétele. Lelkileg készül erre is. „Maga az evangélium óvatosságra int: »Jaj nektek, amikor mindenki magasztal titeket«, ugyanakkor Szent Pál arra is emlékezteti a keresztényeket, hogy az erő és nem a félénkség lelkét kaptuk. Vagyis helyes dolog, ha kockáztatunk. A hitet nem zárhatjuk gettókba, vigyük el a főműsoridőbe. Ha a szereplésemen keresztül akár csak egyetlen lélek megszólítva érzi magát, akkor már megérte.”

Az első adásban a What A Wonderful World című dalt énekelte Louis Armstrongtól, majd charlestont táncolt három táncpartnerrel, mert a műsor szerkesztői elfogadták a kérését, hogy nem táncol párban. Minden alkalommal rendi ruhában lép színpadra.
A műsorvezető, Milly Carlucci az olasz katolikus lapnak elmondta, mit gondol Cristina szerepléséről: „Ő hús-vér tanúságtevője annak, hogy a hit megnyithatja az ember szívét a világ felé, és olyan erőt, energiát adhat, képességet arra, hogy mindenkit magához öleljen, ami egyedülálló és megismételhetetlen dolog. Ezért szerettük volna mindannyian nagyon, hogy ott legyen a Ballando con le stelle adásában: Cristina nővér egy napsugár, aki csodálatos üzenetet hoz magával.”
Forrás: Famiglia Cristiana
Fotó: Famiglia Cristiana; YouTube
Magyar Kurír
(tzs)