Pápai köszöntő az aranymisés Jakubinyi érseknek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_jakubinyi50jub.jpgAz alábbiakban Ferenc pápa Jakubinyi György érsek aranymiséjére írt köszöntő levelét közöljük:

Tiszteletreméltó Testvérünknek,
Jakubinyi György Miklós Gyulafehérvári Érseknek, ugyanakkor a Romániában tartózkodó örmény rítusú Katolikusok Ordináriátusának „ad nutum Sanctae Sedis” Apostoli Kormányzójának
Tiszteletreméltó Testvérem, elismerjük, hogy mindjárt betöltöd az ötven évet azóta, hogy beöltöztél a szent papi rend ruháiba, s elkezdted Krisztus és az egész Anyaszentegyház szeretetéért a papi szolgálatot. Ez az ünneplés nagyon kedves lesz veled együtt mindenkinek, akik kiváló szorgalmadat hálás lélekkel követték. Eszerint közismertek tetteid, amelyeket – Isten titkainak törekvő szolgájaként – a krisztushívők lelkének legfelsőbb kegyelmével tápláltad. Ezért írjuk Neked ezt a levelet, hogy az örvendetes évfordulóhoz szívből gratuláljunk, és minden boldogítót és üdvözítőt Istentől számodra kiesdjünk.
Miután filozófiai és teológiai képzéssel megerősödtél, a lélek erejével és az értelem bölcsességével felruháztak, 1969 évében Isten oltárához járultál a püspök szent kézföltételével. Elnyerted a szent papságot.
1990-ben II. Szent János Pál pápa kinevezett a gyulafehérvári egyházmegye segédpüspökévé, majd négy esztendő múlva annak érsekévé.
Lelkipásztori tevékenységedet figyelembe véve, számunkra örvendetes, hogy kiemeljük tevékenységedet, amellyel a papi szemináriumról, a szerzetesekről és szerzetesnőkről gondoskodtál, mégpedig sikerrel, amint ezt főegyházmegyéd virágzó intézményei bizonyítják. Ezenkívül arra is gondod volt, hogy a tanító Jézus példájára, a krisztushívőket a hit igazságára vezessék, és az életteljességre oktassák. Kedves emlékként elevenítem fel, Tiszteletreméltó Testvér a rád bízott lelkipásztori feladatot, amelynek az oly régóta és cselekvő módon történt teljesítéséért gratulálunk, és kívánjuk, hogy egyre gyümölcsözőbb legyen.
Ahhoz, hogy a közeli ünneplés kegyelme Rád és keresztény híveidre áradjon, apostoli áldásomat küldöm nagy szeretettel, mint mennyei áldást és isteni segélyt a kiengesztelésre és annak meghirdetésére, mind Neked – Tiszteletreméltó Testvérem –, mind a Te gondjaidra bízott klérusnak és híveknek, s egyben kérjük imáidat szentpéteri szolgálatunk gyümölcsöző végzéséhez.
A Vatikán épületében, 2019. március 22-én, pápaságunk hetedik évében.
Franciscus

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az esküvőn „két ember jön be a templomba, két fiatal térdel az oltár elé, és egy entitás áll fel, egy házaspár lép ki az ajtaján. Ők már nemcsak az emberek és az Isten szemében egyek, hanem ők maguk is egynek érzik magukat, társuk álmait, vágyait, örömeit, fájdalmait reálisan a magukénak érzik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő tudja...

Tudja, hogyha az emberek nem térnek meg, és testvéri szeretettel nem osztják meg egymással a föld javait, akkor elpusztulnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube