Csíkszéki megvalósításokat mutattak meg Orbán Viktornak

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_o_orbanviktor-karcfalva-2k19-maj-04.jpgErdélyi, székelyföldi sportegyesületek vezetőivel, képviselőivel találkozott péntek délután Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnökét többek között az utánpótlás-nevelésről tájékoztatták, Csíkkarcfalván pedig székely himnusszal készültek a kis hokisok.

Fontos munkát végeznek az erdélyi, székelyföldi sportegyesületek, a magyar fiatalokban újraélesztik a reményt, hogy érdemes itthon maradni – közölte Facebook-oldalán az RDMSZ péntek délutáni körútja kapcsán. A szövetség elkísérte Székelyföldre Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és ellátogattak többek között a Székelyföldi Jégkorong Akadémia bázisához Csíkkarcfalvára.
„Senki ne gondolja, hogy a hokipálya Csíkkarcfalván mindig ilyen volt, mint ma. Gyermekkorunkban, ha hokizni akartunk, előbb a félméteres havat kellett ellapátolnunk a pályáról, és csak utána jöhetett az edzés, a játék. Negyven évvel később jó látni, hogy van fedett pálya, van sportorvosi és rekuperációs központ. Ma a csíkkarcfalvi Románia egyik legmodernebb sportlétesítménye” – mondta el Karcfalván Kelemen Hunor, az RDMSZ elnöke. 
b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_o_orban-viktor-csikszentsimonban-rmdsz-5-.jpgCsíkszentsimonban Csaba testvér és a Szent Ferenc Alapítvány gondozásában lévő gyermekek fogadták Orbán Viktort, majd meglátogatták a tavaly ősszel átadott fedett lovardát. Orbán Viktor: mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik Ha vannak vállalkozó kedvű beruházók, lendületet kaphat a magyar-román gazdasági együttműködés.
Magyarország arra fogja használni erőforrásait, hogy megerősítse a közép-európai együttműködést – nyilatkozta Orbán Viktor pénteken Kerelőszentpálon, ahol egy takarmánykeverő üzem megnyitóján vett részt. A Fidesz egyébként stratégiai szövetséget ápol az RMDSZ-szel, a székelyföldi és erdélyi körúttal az EP-választásokon való részvételre buzdítanak.
• Fotó: Gönczy Tamás