Nézzünk szét magunk körül!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_60791003_2201299696626381_5793736008415576064_n.jpgEgy Afrikából jött bíboros a szemünkbe néz és őszintén megmondja az igazságot. Sarahs-Homi bíborosnak köszönöm az őszinte szót, ezt mindannyiunknak el kellene olvassuk,

Csaba t. 
"Nézzünk szét magunk körül! A nyugati társadalom úgy döntött, hogy Isten nélkül építi fel magát. Vegyük észre, hogy mostanra hogyan adta meg magát a fogyasztói társadalom harsány és megtévesztő fényeinek: a profitnak bármi áron, és a tomboló individualizmusnak.
Egy Isten nélküli világ a sötétség, a hazugságok, és az önzés világa!
Isten fénye nélkül a nyugati társadalom olyanná vált, mint egy hánykolódó hajó az éjszakában! Nincs benne elég szeretet a gyermekek befogadásához, a megvédésükhöz a kezdeteiktől az anyaméhben, a megvédésükhöz a pornográfia agressziójától.
Megfosztva Isten fényétől, a nyugati társadalom már nem tudja, hogyan tisztelje az időseit, hogyan kísérje el a halálig a betegeit, hogyan biztosítson helyet a legszegényebbjeinek és a leggyengébbjeinek.
A társadalom a félelem, a szomorúság, és az elszigetelődés sötétségébe került. Nem tud mást felmutatni, mint ürességet és értéktelenséget. A legőrültebb ideológiák burjánzását hagyja jóvá.
Egy Isten nélküli nyugati társadalom olyan etikai és erkölcsi terrorizmus bölcsőjévé válhat, ami fertőzőbb és pusztítóbb az iszlám terrorizmusnál. Emlékezzünk rá, hogy Jézus azt mondta: 'Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!' (Máté 10,28).
Kedves Barátaim, bocsássátok meg nekem ezt az ábrázolást. De világosaknak és valósághűeknek kell lennünk."

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…az ember hálás, örül mindannak, amit a jó Isten adott neki, ezért viszonzásul önmagát adja ajándékul. Nagyon szeretnénk ezt szépen megélni, nem visszatartani semmit, Istennek szánt ajándékká válni testestül-lelkestül, de az ember megtapasztalja, hogy milyen gyenge és gyarló, és hol ezt, hol azt kicsinyesen visszalop magának.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A hit minket boldoggá tesz

Szent Péter volt az első pápa, az összes többi az ő utóda.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube