Nézzünk szét magunk körül!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_60791003_2201299696626381_5793736008415576064_n.jpgEgy Afrikából jött bíboros a szemünkbe néz és őszintén megmondja az igazságot. Sarahs-Homi bíborosnak köszönöm az őszinte szót, ezt mindannyiunknak el kellene olvassuk,

Csaba t. 
"Nézzünk szét magunk körül! A nyugati társadalom úgy döntött, hogy Isten nélkül építi fel magát. Vegyük észre, hogy mostanra hogyan adta meg magát a fogyasztói társadalom harsány és megtévesztő fényeinek: a profitnak bármi áron, és a tomboló individualizmusnak.
Egy Isten nélküli világ a sötétség, a hazugságok, és az önzés világa!
Isten fénye nélkül a nyugati társadalom olyanná vált, mint egy hánykolódó hajó az éjszakában! Nincs benne elég szeretet a gyermekek befogadásához, a megvédésükhöz a kezdeteiktől az anyaméhben, a megvédésükhöz a pornográfia agressziójától.
Megfosztva Isten fényétől, a nyugati társadalom már nem tudja, hogyan tisztelje az időseit, hogyan kísérje el a halálig a betegeit, hogyan biztosítson helyet a legszegényebbjeinek és a leggyengébbjeinek.
A társadalom a félelem, a szomorúság, és az elszigetelődés sötétségébe került. Nem tud mást felmutatni, mint ürességet és értéktelenséget. A legőrültebb ideológiák burjánzását hagyja jóvá.
Egy Isten nélküli nyugati társadalom olyan etikai és erkölcsi terrorizmus bölcsőjévé válhat, ami fertőzőbb és pusztítóbb az iszlám terrorizmusnál. Emlékezzünk rá, hogy Jézus azt mondta: 'Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!' (Máté 10,28).
Kedves Barátaim, bocsássátok meg nekem ezt az ábrázolást. De világosaknak és valósághűeknek kell lennünk."