25 éves születésnapját ünnepelte a Bagoly Egészségház

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_1276bd7c50c1c7c2a56b9e6ee300b70f.jpgImádságos szeretettel gondolok e nagyszerű intézményt hordozó közösségre, s annak alapítójára néhai Dr. Pongrácz Józsefre. Sok gyermekünk, kollégánk részesült az ők gondoskodó, gyógyító tudásukban,  segítségükben Erdélyben, de Kecskeméten is!

Hálás szívvel,

Csaba t. 
,,Emberségre hangolva”. Ezt a mottót tűzték zászlajukra a Bagoly Egészségház alapítói negyed évszázaddal ezelőtt, és ez az emberközpontú gondolkodás határozza meg a működését a mai napig is. A folyamatosan fejlődő, bővülő Egészségügyi Központ vezetősége és szakmai közössége szombaton az Egészségház 25. születésnapját ünnepelte rangos vendégek társaságában.
A jubileumi eseményen városi és országos vezetők vettek részt. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere, dr. Zombor Gábor, dr. Salacz László és dr. Kerényi János országgyűlési képviselők egyaránt megtisztelték jelenlétükkel Kecskemét első magánkézben lévő, ma már országos hírű Egészségházának jubileumi ünnepét. Az ünnepség háziasszonya Danyi Judit színművésznő volt.
Először egy múltidéző kisfilmet tekinthettek meg a jelenlévők. A film az Egészségház 25 éves történetének néhány meghatározó momentumát villantotta fel, valamint a Bagoly jelenlegi orvosai mesélték el, mit jelent számukra az intézmény.
Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében elárulta, hogy személyesen is megtapasztalta az Egészségházban dolgozó orvosok emberközpontú szemléletét, majd az alapítóról, dr. Pongrácz Józsefről beszélt.
,,Pongrácz doktor úr gyermekorvosként és emberként egy személyben megtestesítette a Bagoly Egészségház teljes szellemiségét. Generációk nőttek fel bölcs, kedves és rendkívül magas színvonalú orvoslása mellett. Gyermekeinknek valóságos jutalom volt, ha találkozhattak vele" – mondta Szemereyné Pataki Klaudia, majd arra is kitért, hogy polgármesterként hogyan látja a Bagoly Egészségház fejlődését.
,,Végtelen büszkeséggel tölt el a tudat, hogy az ismert és elismert Bagoly Kecskeméten működik. Az emberközpontúság mellett ugyanis egy helyen van a 21. századi orvostudomány legtöbb területe és vívmánya. Gondolok itt nemcsak a folyamatos technikai és szakmai fejlődésre vagy a diagnosztikai háttérre, hanem arra a szemléletre is, amelyben az itt tevékenykedő szakmai közösség 60 orvosa valóságos team-ben, csapatmunkában végzi hivatását” – emelte ki a polgármester.
Dr. Pongráczné Dr. Greminger Márta gyermekorvos felidézte, hogyan indult a Bagoly Egészségház útja 25 évvel ezelőtt.
,,Emlékszem, 1994. február 1-jén egy havas téli reggelen fogadott először betegeket. Tizenheten kezdtünk el dolgozni egy ellátatlan körzetben. Nagyon bíztunk a jövőben és az új lehetőségekben, az egészségügy megújulásában" – mondta az alapító-tulajdonos, majd tovább mesélt az Egészségház történetéről.
Az Egészségház  jövőbeni terveiről Bátay Szabolcs ügyvezető igazgató beszélt a megjelenteknek. A jövőbeli tervekkel kapcsolatban az ügyvezető igazgató elmondta, hogy aktívan részt szeretnének venni Kecskemét város és a térség kulturális- és sportrendezvényein, erősítve az Egészségház által képviselt egészségtudatos szemléletet. Folytatni kívánják továbbá a tavaly elkezdett fejlesztési és modernizációs programjukat. Végül megemlítette, hogy hamarosan elkezdődik a Bagoly Egészségház teljes körű energetikai felújítása.
A rendezvényen a Bagoly Egészségház kardiológus szakorvosa, Dr. Koncz István mutatta be a jelenlévőknek azt az új teljesítménydiagnosztikai eszközt, amely kiváló lehetőséget jelent a kardiovaszkuláris egészségállapot felméréséhez aktívan sportolók és az egészségüket megőrizni akaró, egészségtudatos emberek számára.
A rendezvényen egy hatalmas Bagoly-tortával lepték meg az ünneplőket, majd kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program.
www.hiros.hu