Ferenc pápa üzenete romániai útja előtt: Haladjuk meg félelmeinket és előítéleteinket!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_mosolygoferencpapa.jpgMájus 28-án este közzétették Ferenc pápa romániai apostoli látogatása előtti videoüzenetét. A Szentatya Klaus Johannis államfő meghívására május 31-én érkezik háromnapos apostoli útra az országba, melynek keretében június 1-jén Csíksomlyón szentmisét ünnepel a zarándokokkal.

Közreadjuk Ferenc pápa videoüzenetének fordítását.
Kedves Testvéreim Romániában!
Az utazásig, amely közétek visz, csak néhány nap van hátra. Ez a tudat boldoggá tesz, és már most szeretném a szívből jövő köszöntésemet kifejezni.
Romániába megyek, egy szép és vendégszerető országba mint zarándok és testvér, és megköszönöm a köztársasági elnök és az állami szervezetek meghívását és az együttműködést. Már most átélem a találkozás örömét a pátriárkával és a román ortodox egyház szinódusával, ugyanúgy a katolikus lelkipásztorokkal és hívekkel.
A hit kötelékei, melyek bennünket egyesítenek, az apostoloktól erednek, különösen az a kötelék, mely Pétert és Andrást egyesítette, utóbbi a hagyomány szerint elhozta a hitet a földetekre. Testvérek voltak az Úrért vállalt vértanúságban is. Köztetek is annyi mártír volt, akár a közelmúltban, mint a hét görögkatolikus püspök, akiket örömmel fogok boldoggá avatni. Cselekedetük, amiért életük odaadását szenvedték el, sokkal erősebb örökség, mint hogy elfelejthetnénk. Közös örökség, amely arra hív, hogy ne távolodjunk el a testvértől, akivel ebben osztozunk.
Közétek jövök, hogy járjunk együtt. Együtt járunk, amikor megtanuljuk megőrizni gyökereinket és a családot, amikor oltalmazzuk a gyermekek jövőjét és a mellettünk élő emberét, amikor meghaladjuk félelmeinket és előítéleteinket, amikor engedjük leomlani az egymástól szétválasztó korlátokat.
Tudom, hogy sokan hatványozott erőfeszítéssel készítik elő látogatásomat, szívből köszönöm. Biztosíthatlak benneteket, hogy imádságban mindannyiótokhoz közel vagyok, és áldásomat adom rátok. Azt kérem, hogy imádkozzatok értem! Viszontlátásra!
Fordította: Kuzmányi István
Forrás: Vatikáni Sajtószolgálat; Digi24.ro
Magyar Kurír