Elég volt! Háborúval nem lehet megvalósítani a békét

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_Haborurossz.jpgNem lehet senkit jobbá szidni, verni, bombázni!! A rossz dolgoktól az ember csak rosszabb lesz. A szeretetből fakadó jó dolgok a szabadakarattal rendelkező ember előtt megnyithatja a szeretet útját! 

Imádkozzunk az áldott békéért, 

Csaba t. 
Március 3-án, vasárnap az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa kifejezte: szívén viseli a palesztinai és izraeli lakosságnak a folyamatos ellenségeskedések miatti szenvedéseit. A Szentatya szót emelt a túszok szabadon bocsátásáért, a tárgyalások folytatásáért az azonnali tűzszünetről Gázában és az egész térségben; továbbá arra szólított, hogy a sokat szenvedett Ukrajnáról se feledkezzünk meg.
A Szentatya szavai az Úrangyala elimádkozása után:
Kedves testvéreim!
Nap mint nap fájdalommal viselem szívemen a palesztinai és izraeli lakosságnak a folyamatos ellenségeskedések miatti szenvedéseit. A sok ezer halott, sebesült, kitelepített ember, a mérhetetlen pusztítás fájdalmat okoz, mindez szörnyű következményekkel jár az egyszerű és védtelen emberekre, akik veszélyeztetve látják jövőjüket. Hadd tegyem fel a kérdést: tényleg azt hiszik, hogy így építenek jobb világot, tényleg azt hiszik, hogy ezzel békét teremtenek? Elég legyen, kérem! Mondjuk mindannyian: hagyják abba, kérem! Álljanak le!
Szorgalmazom a tárgyalások folytatását az azonnali tűzszünetről Gázában és az egész térségben, hogy a túszok azonnal kiszabadulhassanak és visszatérhessenek aggódó szeretteikhez, a polgári lakosság pedig biztonságosan és sürgősen hozzájuthasson a szükséges humanitárius segélyekhez. Kérem, ne feledkezzünk meg a sokat szenvedett Ukrajnáról sem, ahol nap mint nap sokan halnak meg! Sok ott a szenvedés!
Fordította: Tőzsér Endre SP
Forrás: Vatikáni Rádió Facebbok-oldala
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír