Megnyílt a magyar zarándokút

Megnyílt az esztergomi bazilikától Máriagyűdre vezető, 420 kilométeres magyar zarándokút, elindultak rajta csütörtökön az első zarándokok.

Székely János esztergom–budapesti segédpüspök áldásával indultak el az első zarándokok az esztergomi Szent Adalbert-központ elől. Az ünnepélyes esemény alkalmával Horváth Endre, a turizmus szakterületért felelős helyettes államtitkár és Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke, egyik alapítója felavatta a központban létesített zarándokszállást jelző táblát.
Az első zarándokok között volt Pokorni Zoltán, a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társaság elnökhelyettese és Papp Lajos szívsebész is. A csütörtökön megkezdett zarándokút 15 szakaszból áll, befejező napja április 14. lesz.
A zarándokút március 4-i esztergomi ismertetésén Kőszegi Zoltán, a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás elnöke elmondta: az Esztergomból a Baranya megyei Siklós melletti Máriagyűdre vezető út mentén 25-30 kilométerenként zarándokszállásokat alakítanak ki. Az útvonal földutakon, turistaösvényeken vezet, érinti a közbeeső településeket és a helyi nevezetességeket is.
Rumi Imre korábban az MNO-nak elmondta, reményeik szerint az ötödik év végére elérik az évi tízezres zarándokszámot.
(MTI, MNO)

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Csodálom a régi öregeket, akik mikor gyermekeik kelengyéjét megvarrták, saját halotti ruhájukat kezdték elkészíteni. Mikor meglettek vele, gondosan kivasalva, kikeményítve őrizték. Miközben varrogatták, már biztosan készültek az elmúlásra. Ezt nem könnyek közt, fájdalmas arccal tették, ez az élet része volt mindenki számára.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 20. csütörtök, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minden babonás dolog veszélyes

Sokszor csodálkozom, hogy nagyon sokan a hit alapelemeit megkérdőjelezik, de mindenféle buta babonát elfogadnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube