Bővebben: Assisi Szent Ferenc iskolája a...Kedves gyerekek, fiatalok!

A nyári vakáció vége felé biztosan voltak köztetek olyanok, akik alig várták már, hogy elkezdődjön az iskola, hogy találkozhassanak osztálytársaikkal, hogy az órákon valami újat tanulhassanak és a szünetekben nagyokat nevethessenek. Ugyanakkor elég nagy azok tábora is, akik szívesen elhalasztották volna még pár héttel, esetleg pár hónappal az iskolakezdést.

Várjuk olyan katolikus - elsősorban első éves - egyetemista fiúk jelentkezését, akik tanulmányaik mellett, örömmel vállalják keresztény hitüket és ehhez közösséget keresnek, nem csupán lakhelyet.

Bővebben: Kollégiumi ajánlóA székelyudvarhelyi f­e­ren­ces közösség az új tan­évben is szí­vesen fogadja azokat a nyolcadik osztályt végzett fiúkat, akik Udvarhe­lyen tanulnak, és ka­tolikus kör­nyezet­ben szeret­né­nek lak­ni. A Szent Antalról Nevezett Kollégium legfőbb célja a ke­resz­tény nevelés.


Az eseményt megtisztelte jelenlétével a megyei RMDSZ alelnöke, Csoma Botond, valamint a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Fekete Emőke, aki megígérte, hogy továbbra is segíteni fogják a kollégium épületének felújítását.

Bővebben: Sulitévé SopronbanA napokban kezdte meg működését Sopronban a Szent Orsolya-iskola televíziója. A diákok által megálmodott stúdiót Pápai Lajos püspök áldotta meg.

 A kalinyingrádi általános helynök látogatása a „Szükséget Szenvedő Egyház" nemzetközi katolikus szervezetnél. A család struktúra meggyengülése az egész társadalomnak kárt okoz – mondta Jerzy Steckiewicz atya a segélyszerv római nemzetközi központjában tett látogatása során.

Bővebben: A ráti gyermekotthon újabb épületének megáldásaDecember 15-én, szombaton került sor Rátban a Gondviselés Háza gyermekotthon második épületének átadására és megáldására. 

Bővebben: Letették a leányanya-otthon alapkövétTokay Rozália, az öregotthon igazgatója elmondta: az otthon kettős célt szolgál, segítséget kíván nyújtani a kilátástalan helyzetbe került lányoknak ahhoz, hogy ne ítéljék halálra magzatukat, hanem nyugodt körülmények között hordhassák ki és hozhassák világra kicsinyüket.


Bővebben: Pótolni az otthon melegétAz ezredfordulón beindult reform keretében kialakított családi típusú intézményekben elhelyezett árva gyerekek élete úgy tűnik könnyebbé vált a nagyméretű otthonok megszüntetésével. Hargita megyében 413 gyermeket nevelnek „pótszülők", így az egykoron régi típusú árvaháznak otthont adó Székelykeresztúron is vannak ilyen otthonok.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nehogy azt higgyük, hogy a pap egy másik bolygóról jött, tökéletes lény, mentes minden emberi gyöngeségtől, tévedéstől, kísértéstől, bűntől. Őt is ugyanabból az anyagból gyúrták, mint akármelyik embert. Csak a szentségek kiszolgáltatásában van meg a biztosíték, hogy bűnössége sem tudja megakadályozni a kegyelem gyümölcsét, míg más cselekedeteiben a gyengeségének, gyarlóságának emberi pecsétje nyomot hagy.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 23. csütörtök, Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kereszténység nem verejtékszagú

Számomra a kereszténység nem verejtékszagú, nem arról szól, hogy önmagamra figyelve erőlködöm, hogy megtisztuljak, testemet, lelkemet különféle gyakorlatokkal megzabolázzam, nem görcsölök azon, hogy tökéletessé váljak – jó nekem egyszerű, ferences kistestvérnek lenni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube