Sulitévé Sopronban

Nyomtatás

ImageA napokban kezdte meg működését Sopronban a Szent Orsolya-iskola televíziója. A diákok által megálmodott stúdiót Pápai Lajos püspök áldotta meg.

 

 

 

A héten avatták fel a Szent Orsolya iskola új tévéstúdióját – tájékoztatta szerkesztőségünket Kóczián Bálint. A nem mindennapi ötlet a diákok fejében fogalmazódott meg egy korábbi sulifilm elkészítésekor. Kovács András igazgató szerint a televízióval a fiataloknak a média értékeit is be tudják mutatni:  „Minden dolgot kétféleképpen lehet felhasználni: jó vagy kevésbé jó cél érdekében. Úgy gondolom, az a keresztény-konzervatív értékrend, mely mentén igyekszünk megvalósítani oktatási-nevelési programunkat, erre is garancia lehet” – hangsúlyozta.

A soproni Szent Orsolya iskola igazgatója hozzátette: a szerkesztőség által készített műsorok tartalma, mondanivalója az intézmény arculatához illeszkedik. Kovács András elmondta, hogy a média hozzátartozik életünkhöz, akár akarjuk, akár nem, így szeretnék megmutatni, hogy a benne rejlő lehetőségek nem eredendően rosszak, de tudni kell bánni velük.
A sulitévé működéséhez egy komolyabb számítógép, kamera, illetve néhány program volt szükséges. Az infrastruktúrát apránként teremtette meg az intézmény. A SuliTV szerkesztősége a tervek szerint havonta frissülő magazinműsorral jelentkezik.
Az adások interneten keresztül, az iskola honlapjáról érhetők el www.sztorsolya.sopron.hu