Önkéntesek újítják fel Pál atya marosvásárhelyi árvaházát

Nyomtatás

A Habitat for Humanity önkéntes csapata újítja fel a marosvásárhelyi, Szabadság utca 86 szám alatti árvaházat. A kezdeményezés ma délelőtti indítóján jelen volt Borbély László, az akció kezdeményezője.


Borbély László nem először vállal önkéntes munkát, hiszen tavaly Bukarestben és Radauton, idén pedig Nagyváradon segített már lakásokat építeni a rászorulóknak. Az önkéntesek a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Egyesület által fenntartott árvaházat festették ki, ezzel javítva az itt élő árva gyerekek életkörülményeit - közölte a miniszter sajtófelelőse.
Borbély László miniszter kezdeményezésére ezzel az akcióval indult Marosvásárhelyen az Önkéntesség Hete, amelynek során bárki jelentkezhet önkéntes munkára, amennyiben nagyon szerény körülmények között élőkön akar segíteni.
„Az önkéntesség a szolidaritás jele kell legyen minden közösségben. Fontosnak tartom, hogy Marosvásárhelyen is legyen Önkéntesség Hete, hiszen ezzel fel tudjuk hívni a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára, meg tudjuk mutatni, hogy létezik érdeklődés a nehéz körülmények között élők szükségletei iránt. Önkéntesként máskor is szívesen segítettem, és célom, hogy Marosvásárhelyen megteremtsük az önkéntes munka hagyományát, hogy Marosvásárhely, más városok mellett, az Önkéntesség Fővárosa legyen” – mondta Borbély László.
A marosvásárhelyi Önkéntesség Hete kapcsolódik a Habitat for Humanity mozgalomhoz, amelynek fő célkitűzése, hogy lakásokat építsen a rászoruló családok számára. A szervezetnek világszerte több mint 3000 fiókja van, 100 országban, Romániában hét városban működik az önkéntes mozgalom: Belényes, Kolozsvár, Pitesti, Radaut, Craiova, Campina, és Comanesti. A mozgalom keretében sokszáz lakás épül, hogy emberhez méltó körülményeket teremtsen az arra rászorulóknak.
Borbély László kezdeményezésére Marosvásárhelyen is létrehoznak egy fiókszervezetet. Ez tömörítheti majd azokat a helyieket, akik tenni is szeretnének a városukban jelen levő problémák felszámolásáért, azokat az önkénteseket, akik munkájukkal segíteni szeretnének.
„Nagyon örülünk, hogy Borbély Lászlóval közösen van lehetőségünk megnyitni az Önkéntesség Hetét Marosvásárhelyen, örülünk, hogy jó ügyet szolgálhatunk az árvák lakásának rendbetételével. Ma elmondhatjuk, immár hagyománnyá vált, hogy Borbély László önkéntesként ott van azon emberek mellett, akiknek lakhatási körülményein javítani kell, és ott van az árvák mellett is, akiknek életét ezzel a munkával egy kicsit jobbá tehetjük ” – nyilatkozta Adrian Ciornea, a Habitat for Humanity romániai igazgatója.