Rajzpályázat diákoknak

Nyomtatás

Mária, Jézus Szent Anyja

A Máriatisztelet Erdélyben című kiállítást megelőzően a Mária Rádió székelyudvarhelyi regionális stúdiója és a Haáz Rezső Múzeum közös pályázata arra ösztönözi a diákokat, hogy rajz formájában jelenítsék meg a saját képzeletükben élő Mária-képet. Kreativitásukra bízzák: vallási-kulturális előképeik függvényében készítsenek rajzot Mária, Jézus Szent Anyja címmel. A múzeumba (Kossuth Lajos utca 29. szám.) folyamatosan beérkező munkák megtekinthetők lesznek az intézmény honlapján (www.hrmuzeum.ro), a zsűri által kiválasztott rajzok készítőit jutalmazzák. Az első három helyezést elérő diákok díjmentes kiállítás-látogatást nyernek az osztálytársaik számára is, valamint részt vehetnek a tárlat időtartama alatt szervezett múzeumpedagógiai foglalkozásokon.
Követelmények: a rajzok A4-es papírlapra készüljenek, bármilyen rajzolási technikával (ceruza, zsírkréta, vízfesték stb.)
Határidő: május 27., eredményhirdetés június 1.
Az erdélyi Mária-tiszteletet bemutató kiállítás létrehozói szeretnék, ha a téma iránt érdeklődő kutatók, múzeumlátogatók, máriás lelkületű közösségek tagjai és a turisták mellett a fiatalabb korosztály is ismeretekkel, élményekkel gazdagodna általa. Megfogalmazott szándékuk, hogy az igen értékes műtárgyak felvonultatása révén a diákság körében is felkeltsék az érdeklődést a Mária-tisztelet vallási, egyházművészeti és művelődéstörténeti aspektusai iránt.
(M. M.)