Ópusztaszeren ismét Magyarok karácsonya

ÉLETVÉDŐ LELKIGYAKORLAT 2010. nov. 26-28. Máriabesnyőn,

Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház

2100 Gödöllő-Máriabesnyő, Kapucinusok tere 1.

Bővebben: Pro Urbe-díj Gyergyóalfalu szülöttjénekAz alábbiakban, az eredeti példány teljes terjedelmével megegyező méltatást 2006. december 30-án Gyergyóalfaluban keltezte Hunyadi Irén, a községi önkormányzat Kulturális, Oktatási és Vallásügyi Szakbizottságának elnöke. Ennek a dokumentumnak az ismertetését követően Pro Urbe-díjjal tüntette ki Gyergyóalfalu Vargyas Lászlót, a falu szülöttjét mindazért, amit a jégkorongsportban kimagasló tevékenysége és eredményei által nyújtott szülőföldje hírnevének öregbítése érdekében.

Bővebben: Felavatták a világ legmagasabb Krisztus-szobrát LengyelországbanTöbb mint tízezer ember vett részt a november 21-i szoboravatáson Swiebodzinban. Stefan Regmunt helyi püspök a Krisztusba vetett hit látható jelének nevezte a 36 méter magas alkotást. Méreteit tekintve a hófehér Krisztus-alak felülmúlja az 1941-ben állított Rio de Janeiró-i, illetve az eddigi legmagasabb bolíviai Jézus-szobrot.


Bővebben: A koldusgúnyás Jézus- Konferencia a koldulásrólA koldulásról rendezett konferenciát november 20-án, szombaton a Párbeszéd Háza a Faludi Ferenc Akadémia közreműködésével.

A jelenlegi jegyeladások alapján telt házas koncertre számítanak a szervezők a 2010. november 21-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvényen – olvasható a közleményben. Az eseményen a fogyatékos emberekből álló Nemadomfel együttes mellett fellép a Quimby, a Csík Zenekar és a Kiscsillag.

„Szilárdak a hitben” a címe a dalnak, amelyet Pál apostol gondolata ihletett: „Krisztusban gyökerezve és rá épülve erősödjetek meg a hitben”. Ugyanis ezt az idézetet XVI. Benedek választotta a nemzetközi ifjúsági rendezvény témájául.

Bővebben: 2010-ben is Jobb velünk a világ!Immár harmadik alkalommal rendezik meg november 21-én a Papp László Sportarénában a nagyszabású Jobb velünk a világ! koncertet.

Bővebben: Katolikus egyetemisták találkozója lesz KolozsváronOrszágos Katolikus Egyetemista Találkozóra kerül sor Kolozsváron november 19. és 21. között. Az alkalomra egyetemistákat és fiatal értelmiségieket várnak a szervezők Románia egyetemi várósaiból, többek között Brassóból, Csíkszeredából, Gyulafehérvárról, Marosvásárhelyről, Nagyváradról, Temesvárról.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Mindannyian árnyékból és fényből gyúrt lények vagyunk, mindenki érzi magában a sarat, a marék port, amelyből született, de érezzük magunkban Isten leheletét is, a Szentlelket, amely vezet, mozgat, alakít bennünket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 25. szombat, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sok, szép, új dolog...

Ha egy biciklivel közlekedem, aztán beülök egy autóba, nem tagadtam meg a közlekedést, hanem gyorsabbá, kényelmesebbé tettem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube