Teréz anyára emlékezett a Központi Szeminárium

Nyomtatás

ImageKalkuttai Boldog Teréz anya emlékére október 8-án ünnepi megemlékezést, szentmisét és emléktábla-avatást tartott a Központi Papnevelő Intézet.

 

 

Az éppen tíz esztendeje mennybe költözött Teréz anya első magyarországi útján, 1986. május 28-án ellátogatott a Központi Szemináriumba is, ahol részt vett a reggeli szentmisén, majd negyedórás beszédet intézett a szeminaristákhoz.

A házi megemlékezésre a szeminárium patrónájának, Magyarok Nagyasszonyának főünnepén, 2007. október 8-án délután fél négytől került sor a földszinti díszteremben. A termet megtöltő hallgatósággal Bíró László püspök, a szeminárium rektora, Francita MC nővér, Lukács László SchP, Tardy László karnagy, Kuslits Béláné munkatárs, valamint az Iskolanővérek képviseletében Judit nővér osztotta meg gondolatait és személyes emlékeit. Az ünnepségen elhangzott Teréz anyának a szemináriumban mondott beszéde eredeti hangfelvételről, valamint egy rövidfilmet is megtekinthettek a jelenlévők a Szeretet Misszionáriusainak 1989-es magyarországi letelepedéséről.
A konferenciát ünnepi szentmise követte az Egyetemi templomban, melyen – szemináriumi ünnep révén – a Központiból tavaly szentelt újmisés papok is koncelebráltak. A homíliát Ambrózy Tamás pilisvörösvári káplán mondta.

A szentmise után a papság és az ünnepség résztvevői a szeminárium bejáratához vonult, ahol Bíró László püspök megáldotta a Teréz anya látogatásának emlékére állított emléktáblát.

„Nem az a fontos, mi mindent teszünk, hanem az, hogy tetteinkben mennyi a szeretet" – olvasható a rendalapítótól idézett gondolat a szerény márványlapon.

 

Fülep Dániel/Magyar Kurír

Kép: Szemere János

 

Image