A Biztonságosabb Internetezés Napja

Nyomtatás

ImageAz Európai Bizottság kezdeményezése nyomán február 12-én tartják az Európai Unió országaiban a Biztonságosabb Internetezés Napját.

 

 

A kezdeményezés azonban túllép az Európai Unió határain. 2008. február 12-én a világ 50 országa rendez konferenciákat, indít médiakampányokat és szervez gyermekeknek, fiataloknak és szülőknek szóló rendezvényeket. Az események összehangolását az Európai Internetbiztonsági Hálózat (INSAFE) végzi majd.

A szervezők arra biztatják a fiatalokat, vegyenek részt a „Tőled függ, milyen életet élsz a virtuális térben" című versenyben, és multimédia-projektek segítségével mondják el a világhálóval kapcsolatos véleményüket. A győztesek kihirdetésére a Biztonságos Internetezés Napján kerül sor.

Az Európai Bizottság a biztonságos internethasználat témájában ifjúsági fórumot szervez, melynek Brüsszel ad otthont. Az eseményen 9 európai ország fiataljai cserélnek majd gondolatot arról, hogyan használják az ifjabb korosztályok a mobiltelefont és a közösségi hálózatokat. Ezenfelül javaslatokat fogalmaznak meg azzal kapcsolatban, hogyan lehet a biztonságos internethasználat fontosságát tudatosítani a fiatalok körében – olvasható az Unió honlapján.

Magyar Kurír