Lelkiségi mozgalmak találkozója Kolumbiában

Nyomtatás

ImageA Latin-amerikai és Karib-tengeri Püspöki Konferenciák Tanácsa (CELAM) szervezésében február 28. és március 2. között Bogotában tartják az egyházi mozgalmak és új közösségek második kongresszusát.

 

 

A találkozón jelen lesznek a Világiak Pápai Tanácsának küldöttei, a Latin-Amerikai Pápai Bizottság és a CELAM képviselői valamint az egyes amerikai püspöki konferenciák lelkiségi mozgalmakért felelős püspökei – írja a Zenit.

Latin-Amerika és a Karib-tenger térségének mintegy 35 mozgalma képviselteti magát a találkozón, amelynek mottója: „Egyházi mozgalmak és új közösségek, Jézusnak, a világ világosságának tanítványai és küldöttei".
A bogotái kongresszus fő célja, hogy a püspökök és a mozgalmak felelősei megosszák egymással gondolataikat, és összehangolják terveiket az aparecidai közgyűlésen javasolt „kontinens-misszióra" vonatkozóan.
A találkozó hivatalos megnyitójára február 29-én szentmise keretében kerül sor, amelyet José Francisco Ulloa Rojas, Costa Rica-i püspök mutat be, majd Josef Clemens, a Világiak Pápai Tanácsának titkára felolvassa a Szentatya üdvözletét.

Magyar Kurír