Konferencia az embereket szolgáló egyházakról

Nyomtatás

A Magyar Országgyűlés, együttműködve a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal és a Barankovics Alapítvánnyal, konferenciát tart 2008. április 2-án az Országgyűlés Felsőházi termében „Az ország lelke és az egyház" címmel.

A konferencia célja, hogy bemutassa, milyen széleskörű és mélyreható az a szolgálat, melyet az egyházak Magyarországon az emberekért végeznek a templomokban, az iskolákban, a kórházakban, az idősotthonokban, a romák között, a városok gyökerüket vesztett lakói érdekében, a vidéki népesség megtartásáért, és nem utolsó sorban a közélet különböző színterein.

Az előadók vizsgálják az Országgyűlés, a képviselők felelősségét és lehetőségét abban, hogy az egyház és az állam együttműködése Magyarország polgáraiért minél hatékonyabb, átfogóbb és gyümölcsöző lehessen, és segítsen kiutat keresni a közélet politikai és erkölcsi válságából.

A konferenciára több mint négyszáz lelkipásztor jelezte részvételét, többek között Erdő Péter bíboros, Márkus Mihály református és Harmati Béla evangélikus püspökök.

Felszólalnak Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Semjén Zsolt képviselő, a KDNP elnöke, Balog Zoltán képviselő, az Emberi jogi, kisebbségi, civil– és vallásügyi bizottság elnöke, Harrach Péter az Országgyűlés alelnöke, Blankenstein Miklós püspöki helynök és más katolikus, református, valamint evangélikus előadók - áll a KDNP közleményében.

www.mno.hu