Lélekben Sydney-ben  Iraki fiatalok együtt ünnepeltek Sydney-vel

Nyomtatás

ImageIrak északi részén keresztény fiatalok ezrei követték a XXIII. Ifjúsági Világtalálkozó eseményeit műholdas adáson keresztül Sydney-ből, együtt imádkozva Benedek pápával és világ fiataljaival.

 

 

Több ezer fiatal gyűlt össze Irak északi városaiban, hogy együtt ünnepeljen az Ifjúsági Világtalálkozó résztvevőivel. Erbil, Kirkuk, Al Kos, Karakos, Zakho e Amadija plébániáin rendkívüli konferenciák és hittanórák keretében követték a találkozó eseményeit az iraki keresztények.

Louis Sako, Kirkuk püspöke „történelmi eseménynek" nevezte e néhány napot, amely kifejezte a „fiatalok szándékát, hogy tanúságot tegyenek hitükről a nehézségek és a szenvedés közepette". A programokon részt vevők reményüket fejezték ki, hogy a következő találkozóba minden iraki keresztény be tud majd kapcsolódni, nem csupán az ország északi részén élők.
Július 18-án mintegy kétezer fiatal gyűlt össze Erbil, Al Kos és Zakho városaiból, hogy elzarándokoljon a VI. századi mártír, Szultána Mahdohte falujába, Aradenbe. A vasárnap Kirkukban tartott zárómisén Libanonból, Ausztráliából és Franciaországból érkezett katolikus csoportok is részt vettek.
Magyar Kurír