Meghívó - Katolikus Magyar Értelmiségi Mozgalom - Pax Romana

Nyomtatás

Katolikus Magyar Értelmiségi Mozgalom - Pax RomanaMeghívó következő összejövetelünkre, melyet 2010 február 20-án 18 órakor tartunk a Collegium Hungaricum nagytermében. 

Katolikus Magyar Értelmiségi Mozgalom - Pax Romana

Bewegung Ungarischer Katholischer Intellektueller - Pax Romana

Catholic Hungarian University Movement - Pax Romana

Mouvement Hongrois des Intellectuels Catholiques - Pax Romana

ZVR Nr.: 543677190

Meghívó
következő összejövetelünkre, melyet 2010 február 20-án 18 órakor tartunk a Collegium Hungaricum nagytermében.

 Vendégünk

Ft. Böjte Csaba OFM. Déváról

„A mai világ egyik hatalmas problémája, hogy nagyon nehezen tudjuk egymást elfogadni, befogadni, elviselni. Sajnos ez minden szinten így igaz, ezért van oly sok torzsalkodás akár a nagyvilágban, akár a családban. Ezért van sok válás, sok családból kihullott gyermek, vagy földönfutó, hajléktalan ember. Az embertársainkat sajnos nem Isten szép ajándékainak tekintjük, hanem egy fölösleges rossznak, kit jobb esetben kerülgetni kell az úton, rosszabb helyzetben elzavarni onnan, ahol mi élünk.”
(Idézet Csaba Testvér egyik házvezetőjéhez intézett idei leveléből)
Többen közűlünk, egyének és egyesületek, vállaltak már „gyámságot“  Csaba testvér egy-egy „gyermekéért“.A KMÉM Lakos-alapítványa 4 gyermek költségeit vállalta fel. Az évek folyamán Bereczki Annamária (tanítónő Déván) Csernyei József (most pincértanuló) és Petred Annamária (férjhezment, van egy gyermeke) „gyámjai” voltunk, Rajta Norbertet és Banu Andrást már hetedik éve segítjük. A fejlődésben visszamaradt Siurciun testvérpárért, a 3 éves  Elizeusért és az 5 éves Eszteráért két éve vállaltuk el a gyámságot. (Egy gyermek egy havi teljes költsége 34,-€-t tesz ki, átlagosan évente 6.000,-€-t ad össze a KMÈM közössége a Déva-i gyermekotthon javára.)
Szeretettel hívjuk minden régi és új barátunkat családjukkal és ismerőseikkel együtt.
A KMÉM bécsi csoportja
PS: Ezen meghívónkhoz bankátutalási űrlapot mellékelünk azok számára, akik adományaikkal Csaba testvér munkáját óhajtják támogatni. Akit drótpostán értesítünk, adományukat kérjük a következö bankszámlára utalják át: BA Konto Nr. 11710312700 BLZ 12000 Tibor Szemeredi Lakos Stipendium/KMEM. Az így összegyűlő adományokat egytételben juttatjuk el Dévára.
Aki Csaba testvér valamelyik gyermekéért gyámságot szeretne vállalni, és nincsen módjában eljönni a találkozóra, az kérjük jelentkezze szándékát telefonon vagy e-mailen a KMÉM-elnökség valamelyik tagjánál. Elérhetőségeink a lap alján megtalálhatók.
Kérjük, akinek drótpostacímét nem ismerjük, jelezze a következő címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Akik az összejöveteleinkre szóló meghívókat nem igényelik, tudassák ezt velünk telefonon, postán, drótpostán vagy faxon.