Jobb velünk a világ! - Az év legnagyobb bulijára készülnek

Nyomtatás

A jelenlegi jegyeladások alapján telt házas koncertre számítanak a szervezők a 2010. november 21-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvényen – olvasható a közleményben. Az eseményen a fogyatékos emberekből álló Nemadomfel együttes mellett fellép a Quimby, a Csík Zenekar és a Kiscsillag.

Civil vásár, kézműves-foglalkozás, állatsimogatás, madárröptetés, diákzenekari koncertek és még sok más izgalmas kiegészítő családi program várja az érdeklődőket már az esti koncerteket megelőzően november 21-én, vasárnap 14 órától a Papp László Budapest Sportarénában.
Az év legnagyobb bulijának ígérkező koncert 18 órától veszi kezdetét, melyre a fellépő zenekarok több meglepetéssel is készülnek. „Hogy a rajongókat ne csak az élőzene varázsa nyűgözze le, a sztárzenekarok dedikálást is tartanak a koncertet megelőzően és azt követően is” – mondta el Papp Szabolcs, a rendezvény kerekes székes szóvivője. „A különleges eseményre a szervezők számos színpadi produkcióval is készülnek, sőt arra is, hogy a közönséget közösen is megtáncoltassák.” A Nemadomfel zenekar tánckara például egy koreográfia betanulására invitálja a koncerten részt vevőket, hogy e közösségi élmény egy közös táncban is megnyilvánuljon – tette hozzá Papp.
A Jobb velünk a világ! jótékonysági eseményt harmadik alkalommal rendezik meg. Az idei cél egy fogyatékos emberek számára épülő, passzívházként működő lakóotthon létrehozása a III. kerületben. A jótékonysági koncert bevétele e lakóotthon felépítését szolgálja, s ennek érdekében az Aréna több területén közjegyző által hitelesített adományládákat is elhelyezünk – tette hozzá a szóvivő. Az előző évek jegyeladási statisztikái alapján elképzelhető, hogy megtöltjük az Arénát vasárnap, és reméljük, hogy kiemelten magas összeg gyűlik össze a kitűzött cél megvalósítása érdekében – mondta Papp Szabolcs.
Az adományból felépülő lakóotthonnak már neve is van: Zöld Kuckó. Most zárult le ugyanis az a névadópályázat, melynek során bárki beküldhette a lakóotthonra vonatkozó névjavaslatát, ötletét. „A beérkezett közel kétszáz névből egy szakmai grémium választotta ki azt a hat nevet, melyet a www.jobbvelunkavilag.hu oldalon szavazásra bocsátottunk, s melyből már az oldalra látogatók szavazhattak a legjobbra” – ismertette Papp Szabolcs. A Zöld Kuckó elnevezésre azért is eshetett a szavazók választása, mert a lakóotthon energiahatékony ökoházként fog működni, ezzel megteremtve Magyarország első passzívház-közintézményét – magyarázta a szóvivő.
MNO - WA