Bővebben: Nyílt napok a ferences iskolákbanSzínvonalas oktatás és katolikus közösségi nevelés jellemzi a ferencesek esztergomi, szentendrei, budai gimnáziumát és mohácsi általános iskoláját. A négy intézmény készségesen áll a beiskolázási döntések előtt álló családok rendelkezésére, hogy az érdeklődők a ferences oktató-nevelő munkájával személyesen is megismerkedhessenek.


Bővebben: Esztergomban találkoztak a szegénygondozó ferences nővérekAz Esztergomban, Szécsényben és Siófokon működő Ferences Szegénygondozó Nővérek Kongregációja négyévente esedékes általános káptalanját október 15. és 18. között tartották Esztergomban, Paskai László bíboros, nyugalmazott Esztergom–budapesti érsek elnökletével.


Bővebben: Szent Ferenc égi születésére emlékeznekA ferences templomokban és oktatási intézményekben országszerte megemlékeznek Assisi szentjének boldog haláláról, úgynevezett tranzitusáról. Ilyenkor ünnepelnek a környezetvédők, valamint az állatvédők is, hiszen Szent Ferenc a környezetvédelem mellett az állatok védőszentje is.


Bővebben: A katolikus egyház az Egyesült KirályságbanAz Egyesült Királyság teljes, hatvanmilliós népességének majd' 9 százaléka, valamivel kevesebb mint 5,3 millió ember katolikus. Az Egyesült Királyságban kisebbségben van a katolicizmus; Angliában és Walesben 4,2 millió (8 százalék), Skóciában 850 ezer (16 százalék) a katolikus; Észak-Írországban, amely az írországi egyházhoz tartozik, természetesen az ír népesség katolikus. A Brit-szigeteken az V. századtól van jelen a kereszténység, amely a XVI. században szakadt el Rómától. A katolikusok csak a XIX. században nyerték vissza egyenlőségüket.


Bővebben: Örökfogadalom és búcsúzás NyíregyházánSzeptember 5-én Nyíregyházán, a Kamilliánus Rendház templomában Kovács Levente Gyula csíkszeredai és Keresztes Attila sepsiszentgyörgyi jelölt örökfogadalmat tett az osztrák kamilliánus tartományfőnök, Gregotsch Leonhard előtt.


Bővebben: Tudjatok Jézust kereső emberek lenniEngedelmességet, tisztaságot, szegénységet, a Kisebb Testvérek Rendje regulájának betartását ígérte egész életére szerdán a csíksomlyói kegytemplomban hét ferences testvér. Az elköteleződés egy ferences életében a legnagyobb ünnep, akárcsak annak a közösségnek, amely befogadja őt.

Bővebben: Heten tesznek örökfogadalmat CsíksomlyónHárom esztendő után újra örökfogadalomra kerül sor ma a csíksomlyói kegytemplomban. Hét fiatal ferences kötelezi el magát Isten szolgálatában, Istennek szentelve életüket.

A 2010-es év legnagyobb rendi ünnepére készül a Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány. 

Ferences Rendház

Str. Sf. Ioan nr. 7

500030 Brasov

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube