Felolvasták a Bibliát!

Nyomtatás

Biblia olvasásA kispapok felolvasták 102 óra és 25 perc alatt a Gyulafehérvári Teológiai Főiskolán a Bibliát.

 

 

 

Ahogy közleményükből kiderül, a „Lectio Divina Continua" lelki program azért került megrendezésre, mert a gyulafehérvári kispapok is be akartak kapcsolódni "az Egyház Szentírásra való különös odafigyelésébe". Fel akarták hívni ilyen módon is az emberek figyelmét a biblia fontosságára, amely a ma emberének is válaszokat adhat az életében felmerülő kérdésekre.

A felolvasás során a 71 kispapból mindenki sorra került, naponta egyszer olvasott egy személy, akár éjjel, akár délelott 20 vagy 40 percet. Tanárok is bekapcsolódtak, sőt, a rendezvényt Msg. Jakubinyi György érsek nyitotta meg. Ő héberül indította, Dr. Nagy József, az Újszövetség tanára és a lelkiprogram indítója pedig görögül fejezte be a bibliaolvasást, majd ismét elolvasta a Teremtés könyvének elso mondatát héberül, mivel a Szentírásolvasás sose érhet véget. Ez egy folyamat -mondták a kispapok.
A magyar nyelv mellett olvastak románul, horvátul és németül is. A flolvasás őssezesen 102 órát és 25 percet vett igénybe (nem maraton volt). 82 óra alatt olvasták fel az Ószövetséget, 20 óra 25 perc alatt pedig az Újszövetséget (ebből 9 óra 10 perc alatt az evangéliumokat, 2 óra 50perc alatt az Apostolok Cselekedetét, 5 óra alatt a Szent Páli leveleket, 2óra alatt a katolikus leveleket, 1 óra 25 perc alatt a jelenéseket.
A rendezvényt interneten is figyelemmel lehetett követni, a kispapok által megjelölt honlapon élő videó formájában. Az oldalt 5000-szer nyitották meg a világ számos pontjáról, átlagosan 46 látogató volt, de olyan is előfordult, hogy egyszerre 72 felhasználó csatlakozott az élő közvetítésre.
Mindannyian lelki feltöltődéssel éltük meg a felolvasást és a honlap látogatóinak visszajelzései is pozitívak voltak. Sokan örültek, hogy belehallgathattak, sokan hogy ilyesmit nálunk is megszerveztek, de még többen, hogy a kispapok a technika modern eszközeivel is megpróbálják népszerűsíteni a bibliaolvasást.
Köszönettel, Erni Róbert