Örökfogadalmat tettek

Nyomtatás

A székelyudvarhelyi mallersdorfi ferences nővérek közösségének tagjai, M. Andrea és M. Márta nővér M. Hiltrud Baumer nővér, általános főnöknő, M. Jakobe Schmid nővér valamint dr. Wilhelm Gegenfurtner superior jelenlétében örökfogadalmat tett szombaton a dr. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek által celebrált szentmisén.

A szépszámú papi asszisztencia, a mallersdorfi nővérek családja és a helyi közösség jelképeiben és evangéliumi üzenetében egyaránt meghitt és felemelő szertartás részese volt a ferences temp­lomban.
A fogadalmazó nővérek miután kinyilvánították, készek halálig Krisztus egyházát ebben a szer­zetes­kö­zösségben szolgálni, életáldo­zatuk jeléül átvették az oltárról az égő gyertyát. A főcelebráns imában kérte: az örök dicsőség fényéhez törekedve, őrizzék a fényt a Mennyei Jegyessel történő találkozásig, majd a nővérek oltárra he­lyezték a gyertyát. Szent­beszédében az érsek úr kiemelte: a szeretet mértéke annyi, a­mennyi áldozatot viszünk bele. A szeretettel vállalt szenvedés jézusi tanúságtétel – a szerzetesi életben hozzátartozik a Krisztus-követéshez. A hármas szerzetesi fo­ga­da­lom: a tisztaság, en­ge­de­l­messég és szegénység vállalása az Úr elé, oltárára helyezett ígéret. Ő áldja meg a szerzetesi szolgálatot, az emberek javára. A mirtuszkoszorú pedig jelzi: akik végig kitartanak, a mennyben nyernek koronát.
A szerzetesrendről
A szent családról nevezett mallersdorfi szegény ferences nővérek, szent ferenc reguláris harmadik rendjének szabályzata szerint élnek. Közösségük 1908. május 16-tól törvényesen Szent Ferenc rendjéhez tartozik. 1855-ben alapította Dr. Paul Josef Nardini Pirmasensben, Németországban.  Karizmájuk a szegények iránti szeretet és elkötelezettség. Jelmondatuk: „Krisztus szeretete sürget minket” (2 Kor 5,14).
M.M.