Bővebben: A mindenre jó citromfűA hideg, téli időszak kezdete előtt a legtöbben igyekeznek valamilyen természetes immunrendszer-erősítőt a szervezetünkbe juttatni.


Bővebben: A mozgás és a testtartásMit tegyünk annak érdekében, hogy mozgás közben kezeinket ne ide-oda himbáljuk, hogy ne járjunk zsebre dugott kézzel és újainkkal ne ütögessük idegesen az asztal felületét?


Bővebben: Hogyan teleltessük kaktuszainkat?A kaktuszok többsége igényli a téli pihenőt. Több faj csak akkor virágzik nyáron, ha télen pihenhet. Ráadásul ideális körülmények közt. Igyekszem egy általános módszert leírni, hogyan lehet teleltetni a kaktuszokat. Azonban mint az élet minden területén itt is léteznek kivételek.

Bővebben: SZENT FERENC VÉGRENDELETESzent Ferenc Követői vagyunk, a tanév kezdés előtt jó elolvasni Szent Ferenc végrendeletét.

Szeretettel,

Cs.t.

Bővebben: Piros ribizli, ajándék a szervezetnekA piaci bevásárlókörút alkalmával minden bizonnyal kérdőjeleket lövellő szemekkel nézne ránk az árus, ha standjánál „Ribes Rubrumot" kérnénk tőle.


Bővebben: Nevess az egészségedért! - A mosolygás erősíti az immunrendszertMi lehet az, ami enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit, csökkenti a fájdalmat, javítja a véráramlást és még magabiztos fellépést is kölcsönöz? Az igazi, szép mosoly és a nevetés! Számos kísérlet bizonyította a nevetés pozitív élettani hatásait, amelyeknek ma már a rendezetlenebb fogak sem jelenthetnek akadályt.

Bővebben: Cseresznye, te csodás!A nyári gyümölcsök sorát a cseresznye nyitja meg. Május végén, június elején a korai fajta ágain már pirosan csüngnek a termések. Idényben a nyers gyümölcs rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott, és a konyhai felhasználása is sokoldalú.

Bővebben: Májusi hideg a fagyosszentek puttonyábanA mondás szerint a májusi eső aranyat ér. A szokatlanul hűvös májust és a szürke, hosszú esős napokat melyik népi időjárásjóslások jelezhették előre? Ritkán hallott névnapokra bukkanunk, ha a májusi népi hiedelmeket olvasgatjuk. Flórián, Pongrác, Szervác, Bonifác és Orbán ünnepli pünkösd havában a névnapját.

Bővebben: Lelassul az agyunk, ha nem iszunk elegetNehezíti a gondolkodást az, ha zsugorodik az agy szürkeállománya. Erre akkor nagy a veszély, ha napközben nem fogyasztunk elég folyadékot.


HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Mindannyian árnyékból és fényből gyúrt lények vagyunk, mindenki érzi magában a sarat, a marék port, amelyből született, de érezzük magunkban Isten leheletét is, a Szentlelket, amely vezet, mozgat, alakít bennünket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 25. szombat, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sok, szép, új dolog...

Ha egy biciklivel közlekedem, aztán beülök egy autóba, nem tagadtam meg a közlekedést, hanem gyorsabbá, kényelmesebbé tettem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube