A Szentírást népszerűsítik

Nyomtatás

ImageRomániai körútján Szatmárnémetibe is megérkezett a kereszténység szent könyvét népszerűsítő „Bible Mobil" elnevezésű német bibliabusz.

 

 

 

Több mint ezer diák és felnőtt látogatta meg a németországi Bibliabuszt a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalának udvarán. A kereszténység szent könyvét népszerűsítő busz hétfőn reggel nyolc órakor érkezett városunkba.

A Bibliabusz 1992 óta bejárta egész Németországot, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a kereszténység fontosságára. Kelet-Európai vándorlásukat nemrégiben kezdték, s Romániába is csupán a napokban érkeztek meg, ám egészen az év végéig országunkban népszerűsítik majd a Szent Bibliát. -Azért nagyon lényeges ez az esemény, mivel a 2008-as év a Biblia éve, ennek szellemében az egyházak arra törekszenek, hogy minél többen vegyék le polcaikról, és kezdjék el újra lapozgatni a Szent Könyvet. A mai nap nagyon jól sikerült, szinte minden iskolából érkeztek csoportok, s vidékről is sokan beutaztak, hogy láthassák ezt a különleges vándorbuszt - magyarázta Balog Csilla, református vallástanárnő.
A kétszintes Bibliabusz alsó részében egy kiállítást tekinthettek meg a látogatók, amely a szentírás kialakulásának folyamatát mutatja be. Láthattak cserépdarabokra írt Biblia részleteket, állatbőrből készült pergameneket, qumráni tekercseket őrző agyagkorsókat, vagy éppen asztronautáknak készített miniatűr, kizárólag mikroszkóppal olvasható szentírást is. Ezen kívül pedig mongol, holland, bengáli nyelvű, illetve vakok számára készített Biblia is megtekinthető volt. A busz emeletén egy konferencia-termet alakítottak ki, ahol különböző filmeket vetítettek az érdeklődőknek.

A német Bibliabusz délután 15 órakor indult tovább Kolozsvárra.

Szatmar.ro 


Image

 


Image

 

 

 

Image 

 

 

Image