Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Mozaik kockák Déváról, 20. évforduló

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_noemi.jpgBuliztunk egy jót a hétvégén! 20 év, nem semmi! Sokan, sokat fényképeztek, elhangoztak dicsérő mondatok, virágcsokrokkal köszöntöttek arra méltó embereket. Most tudtam meg például, hogy házvezető voltam Déván, ezért felköszöntöttek.

 
Nagyon örvendtem, megtisztelő volt számomra, de én csak a nevelőknek voltam a koordinátora, hogy is mertem volna házvezető lenni? Jól esett azért az a fránya csokor, csak éppen nem érdemeltem meg.
Más. Áldozik a férjem, péntek este, a misén. Matyi tesó kezéből. Na, ekkor tört el végérvényesen a mécses nálam, ettől a perctől kezdve bőgtem, ha kellett, ha nem. Merthogy Matyi kölyök volt, amikor megismertem, kíváncsi, állandóan kérdezősködő. Most komoly, megfontolt, szépen beszélő. Ragyog kezében az Úr Teste. Adja annak, aki kéri.
Énekel egy lány a szentségimádáson. Hangja megérinti szívünk húrjait. Sírunk. Megint. A lány Nomi. Megkérdezi, büszkék vagyunk-e rá? Mi akkor döbbenünk rá, hogy  ő énekelt. És megköszöni férjemnek, hogy annak idején tanította énekelni. Zenélni. Naná, hogy bőgök!
Mostani lányaink énekelnek a színpadon. Vastaps, visszahívás. A színfalak mögött őrjöngök. Mintha engem ünnepelnének...nem, ez nagyobb öröm! Gyerekeid sikere fontosabb, mint a sajátod!
Találkozás a régiekkel. Öröm, ölelés. Folytatjuk a beszélgetést, mintha soha nem váltunk volna el. Van, aki olyan maradt, mint rég, van, aki változott. Családtagok.
Renáta karjában egy baba, sajátja. Gyönyörű, édes csöppség. Picit a mi unokánk is. Ahogy a többi dévai lányunk gyerekei is az unokáink.
Idős házaspár Kanadából. Megtették ezt a hosszú utat, betegen, 87 évesen, mert látni akarták keresztgyermeküket. Eszembe jut, hogy én nem akartam elmenni az ünnepségre és szégyellem magam. Ők bevállalták, csókoltatom őket!
Ketten az égből figyeltek minket : Margit és Andrea. Biztosan velünk örvendtek és sírtak ők is. Pihenésük legyen csendes!
Jó volt ott lenni. Csak a szépre emlékezni, feledni a sebeket, könnyeket.
Köszönöm mindenkinek.
Szeretettel, Noémi

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen szép, ahogyan ősszel a madarak szinte felhőt alkotva repülnek, és a ragadozó csak azt tudja elkapni, aki lemarad, ki-kiválik a közösségből. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. november 13. kedd, Szilvia napja van. Holnap Aliz napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kulisszák mögött...

Mikor egy kedves kismama ismerősöm pupilláját tágították gyerekkorában, egy erős, hirtelen felvillanó fény miatt az egyik szemére megvakult.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube