Borszéki Otthonunk!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_2622.JPGNéhány évvel ezelőtt meghívtak az Ausztráliai testvéreim egy missziós útra! Isten szeretetével hosszanjártam az ottani magyar testvéreinket ferences alázattal hirdettem Krisztus Urunk jóságát és ebből az útból kinőtt Gyergyószárhegyen a Kájoni Jánosról elnevezett gyermekvédelmi központ!!

 

Egy kedves Ausztráliában élő férfi munkánkat látva irgalmas szívvel a gyermekeinkre hagyta vagyonát melyet sikerült értékesíteni, és most ebből a pénzből Borszéken egy szép otthont újítunk fel 35-4o gyermeknek!! 
Három éve egy tehetős magánvállalkozó adta a javításra szoruló épületet, a  közbirtokosság adta a telket gyermekvédelmi céllal a jó Isten  nevében! Borszéken van Székelyföld legészakibb magyar tizenkétosztályos iskolája! A sok vihart megért városban, és a környéken sok egyszerű, erdőmunkával, pásztorkodóssal foglalkozó többgyermekes család él. Azt szeretnénk, hogy e szegény vidékről származó gyerekeknek ne keljen messzi idegenbe mennie, ha baj van a családjukban, hanem gyönyörű szülőföldjükön találjanak gyermekvédelmi ellátást! Így indokolt, hogy drága ausztráliai jótevőink segítségével nekik itt e borviz(ásványviz)források szentélyében otthont alapítunk!
Elöljáróimmal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy most tavasszal húsvét után elmegyek újból Ausztráliába, hogy lerójam hálámat a bennünket segítő jótevőink előtt, és hogy beszámoljak mindarról amit az ők jóvoltukból sikerült megvalósítanunk!!
Szeretettel, Csaba t. 

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A házasságkötésnél a pap, a násznép csak tanú, a vőlegény a főpap, ő szolgáltatja ki kedvesének a házasság szentségét, és valamilyen módon így maga is szentséggé válik, hisz életével, hűséges szeretetével megszenteli a kedvesét. Természetesen ez fordítva is igaz: a család szentélyében az édesanya főpap, hisz az oltár előtt életre szóló igenje hozza létre a házasság szentségét. Földi élete során jóságával, szeretetével nap mint nap megszenteli férje, gyermeke életét.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 23. kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Bebizonyította

Bebizonyította: „Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja övéiért.” [Jn 15,13]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube