Karácsony szelleme igenis él!

„Remények fölött sikerült az Erdélyi Magyar Televízió karácsonyi gyűjtése. Azt láttuk, hogy az erdélyi emberekben a szolidaritás érzete, e szép és nemes emberi érzelem, továbbra is jelen van. Éppen ezért, folytatni fogjuk a jövőben is az ilyen jellegű akciókat” – hangsúlyoztaNagy Zsolt, a televíziót működtető Janovics Jenő Alapítvány elnöke.

Hét erdélyi nagyvárosban (Marosvásárhely, Csíkszereda, Kézdivásárhely, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár, Székelyudvarhely) hirdettük meg az adománygyűjtést, melyhez számos, kisebb település is csatlakozott, és a magánszemélyek mellett több cég is bekapcsolódott.
Ezennel köszönjük mindazoknak, akik partnereink, támogatóink, segítőink voltak ebben a jótékonysági akcióban.
Mindössze három hét alatt (november 30. és december 17. között) gyűlt össze a 17655 Ron (új Lej), ezenkívül sokatmondó felajánlások: cipők, ruhák, játékok, könyvek, édességcsomagok, étkezési utalvány, pénz, hús-, tejtermékek és egy színes televízió érkeztek. Sokan a televízió székhelyére hozták adományaikat.
Böjte Csaba, a Szent Ferenc Alapítvány nevében hálás szeretettel köszönte meg az adományokat, és hozzátette: „tudják az emberek, hogy: jót tenni jó.”
Mindezen túl a legfontosabb számunkra, az Erdélyi Magyar Televízió munkaközössége számára, hogy a szovátai Szent József Gyermekvédelmi Központ lakóinak karácsonyi ünnepéhez, öröméhez, idén, mi is hozzájárulhattunk.
A gyűjtéshez kapcsolódó magazinműsorunkat Gyerekszívvel karácsonykor december 24-én, 16.30-kor, ismétlését pedig december 25-én 17.15-től láthatják az Erdély TV képernyőjén.
Szabó Éva, ETV