Árverést rendeztek Veszprémben Böjte Csaba árvái részére

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magyarkurir.hu/sites/default/files/hirek/Zsuzsa/szemelyek/Böjte%20Csaba_vezer.jpg
There was a problem loading image http://www.magyarkurir.hu/sites/default/files/hirek/Zsuzsa/szemelyek/Böjte%20Csaba_vezer.jpg

Böjte Csaba_vezer.jpgJótékonysági árverést rendezett Veszprémben a Böjte Csaba ferences testvér által fenntartott otthonok javára a Védegylet Veszprémért Egyesület és a Város-Tér Kulturális Alapítvány. Veszprém megye képzőművészei szép számmal ajánlották fel alkotásaikat arra a nemes célra, hogy az árvaházakban lakó gyermekek számára megvásárolhassanak egy szemészeti ellátáshoz szükséges műszert.

 

 

Az árverés sikeres volt, a befolyt összeg kellő fedezetet biztosít a műszer megvásárlásához.
Az est folyamán harminkét művész negyvenegy alkotása (köztük például Udvardi Erzsébet, Kádár Tibor szakrális témájú festményei) kerültek kalapács alá. A jótékonysági megmozdulást, melyet farsangi polgári bállal kötöttek össze a megyeházán, Porga Gyula, a város polgármestere kezdeményezte az egyesületek vezetőivel. Brányi Mária és Németh Károly szervezte az árverést Dibusz Mercédesz veszprémi szemorvos szakmai támogatásával.  „Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger” – idézte Teréz anya gondolatait a polgármester a jótékonysági est bevezetőjében.
Csaba testvér, aki személyesen is megjelent az eseményen, meghatottan szólt azokról a küzdelmekről, amelyek immár tizenkilenc éve megkezdett gyermekmentő törekvéseit kísérik a keze alatt szerveződő, egyre gyarapodó otthonokban, és köszönte a segítséget, amellyel a jóakaratú emberek támogatják e szent ügyet. Beszámolt róla, hogy ma már hatvanhárom településen működnek azok az iskolaházak és bentlakásos otthonok, kollégiumok, amelyek átvállalják azoknak az árva, félárva vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek a nevelését, akik otthonukban a szüleiktől különböző okoknál fogva ezt nem kaphatnák meg.  Ennyi év után úgy érzi, érdemes volt elkezdeni, mert azok, akik ezekben az otthonokban, iskolákban nőttek fel, tisztességes keresztény polgáraivá váltak környezetüknek, s Istentől kapott talentumaikat hasznosan és szeretettel kamatoztatják.

A találkozó alkalmával Csaba testvér ellátogatott az egyházmegyei katolikus tanintézmények kollégiumába, a Davidikumba is, ahol a Padányi Katolikus Iskolaközpont számos tanára és diákja, valamint tisztelői gyűltek egybe fogadására a megye különböző pontjairól Takáts István atya, az iskola lelki igazgatója vezetésével. Csaba testvér ezúttal is bátorította hallgatóságát a szeretet nagy és szent kalandjára, sok személyes élménnyel világított rá a krisztusi példa élhető, gyógyító erejére. Bátorította a jelenlévőket: Istennel minden egyszerűbb és igazabb.
Toldi Éva/Magyar Kurír