Kisteherautókkal érkezett a Mikulás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_mikulasjaras-kapolnasfaluban.jpgAnnyi megilletődött gyermeket talán a jó ajándékosztó sem látott, mint mi hétfőn délután a kápolnásfalusi kultúrházban. A dévai Szent Ferenc Alapítvány által Szentkeresztbányán, Szentegyházasfaluban, Máréfalván és Kápolnásfaluban működtetett napközi otthonok kisdiákjai lélegzetvisszafojtva várták az érkezőt.

Hamar megbarátkoztak a tréfás és feledékeny nagyszakállúval. „Elveszített” botja helyett egy vadonatúj faragottat kapott Kápolnásfaluban. Átadták azokat a rajzokat is, melyeket a pályázatra szántak. A nagyobbak verset és novellát írtak. Paksi diákok bírálják majd el, márciusra várható az eredményhirdetés.
Idén három útvonalon indult december elsején a Magyarországról szervezett hagyományos Mikulás-túra. A hét mikrobusszal 69 otthonba, kollégiumba, iskolaházba viszik el az ajándékokat, adományokat, 47 Mikulás-ünnepséget tartanak – tudtuk meg Jendrolovits Gábortól, a Szekszárdon élő vállalkozótól, aki kilencedik alkalommal szervezte meg az egyhetes Mikulás-túrát.
Érdekességképpen elmondta: a három csoport különböző útvonalakon haladva külön-külön 2400 kilométert tesz meg. A gyermekeknek szánt kis csomagok másfél tonnányit tesznek ki, ezenkívül tartós élelmiszert, tisztítószert és más hasznos ajándékot kapnak az otthonok. Az egyházaknál, iskolákban, munkahelyeken a gyermekek által gyűjtött tárgyi adományokat kiegészítette a cégek és magánszemélyek által felajánlott pénz, amiből szükséglet szerint vásárolhattak az alapítvány intézményeinek.
Szinte csodaszámba megy, hogy a több mint két és fél ezer gyermek fejére idén is jutott egy-egy csillogó-villogó Mikulás-csákó. A begyűlt összeg kevesebb volt, mint a korábbi években. Már-már lemondtak a fejrevalók beszerzéséről, amikor egy régi támogatójuk jelentkezett, hogy a hétvégén barátaival úgy határoztak, összedobják a sipkákra fordítható összeget.
Az udvarhelyszéki napközi otthonok régiónként találkoztak a Mikulással. Köszöntőversekkel, énekekkel fogadták, majd elbeszélgettek a puttonyos ajándékosztóval. Aki előbb megtréfálta őket, hogy hó híján a Hargitán kellett hagynia a rénszarvasok vontatta szánt és az ajándékokat. De mint kiderült, nénik-bácsik segítettek, hogy végül minden gyermek magához szoríthassa az áhított ajándékcsomagot.
A kápolnásfalusi polgármesteri hivatal és helybéli segítők jóvoltából meleg teát és harapnivalót is kaptak a különböző településekről összesereglett gyermekek és kísérőik.
Molnár Melinda

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szülői szeretet hasonlít leginkább a krisztusi szeretethez: az édesanya nemcsak világra hozza, dajkálja, babusgatja gyermekét, hanem felneveli, feltarisznyálja és útnak indítja. Ha szükséges, beadja a keserű pirulát, szeretettel inti és a helyes irányba terelgeti magzatát… (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2017. augusztus 17. csütörtök, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Rendeletben írták elő

Kiépítették Magyarországon az Állami Egyházügyi Hivatalt, melynek feladata volt egy besúgóhálózat működtetése, a püspökök, papok megtörése.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube