Kisteherautókkal érkezett a Mikulás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_mikulasjaras-kapolnasfaluban.jpgAnnyi megilletődött gyermeket talán a jó ajándékosztó sem látott, mint mi hétfőn délután a kápolnásfalusi kultúrházban. A dévai Szent Ferenc Alapítvány által Szentkeresztbányán, Szentegyházasfaluban, Máréfalván és Kápolnásfaluban működtetett napközi otthonok kisdiákjai lélegzetvisszafojtva várták az érkezőt.

Hamar megbarátkoztak a tréfás és feledékeny nagyszakállúval. „Elveszített” botja helyett egy vadonatúj faragottat kapott Kápolnásfaluban. Átadták azokat a rajzokat is, melyeket a pályázatra szántak. A nagyobbak verset és novellát írtak. Paksi diákok bírálják majd el, márciusra várható az eredményhirdetés.
Idén három útvonalon indult december elsején a Magyarországról szervezett hagyományos Mikulás-túra. A hét mikrobusszal 69 otthonba, kollégiumba, iskolaházba viszik el az ajándékokat, adományokat, 47 Mikulás-ünnepséget tartanak – tudtuk meg Jendrolovits Gábortól, a Szekszárdon élő vállalkozótól, aki kilencedik alkalommal szervezte meg az egyhetes Mikulás-túrát.
Érdekességképpen elmondta: a három csoport különböző útvonalakon haladva külön-külön 2400 kilométert tesz meg. A gyermekeknek szánt kis csomagok másfél tonnányit tesznek ki, ezenkívül tartós élelmiszert, tisztítószert és más hasznos ajándékot kapnak az otthonok. Az egyházaknál, iskolákban, munkahelyeken a gyermekek által gyűjtött tárgyi adományokat kiegészítette a cégek és magánszemélyek által felajánlott pénz, amiből szükséglet szerint vásárolhattak az alapítvány intézményeinek.
Szinte csodaszámba megy, hogy a több mint két és fél ezer gyermek fejére idén is jutott egy-egy csillogó-villogó Mikulás-csákó. A begyűlt összeg kevesebb volt, mint a korábbi években. Már-már lemondtak a fejrevalók beszerzéséről, amikor egy régi támogatójuk jelentkezett, hogy a hétvégén barátaival úgy határoztak, összedobják a sipkákra fordítható összeget.
Az udvarhelyszéki napközi otthonok régiónként találkoztak a Mikulással. Köszöntőversekkel, énekekkel fogadták, majd elbeszélgettek a puttonyos ajándékosztóval. Aki előbb megtréfálta őket, hogy hó híján a Hargitán kellett hagynia a rénszarvasok vontatta szánt és az ajándékokat. De mint kiderült, nénik-bácsik segítettek, hogy végül minden gyermek magához szoríthassa az áhított ajándékcsomagot.
A kápolnásfalusi polgármesteri hivatal és helybéli segítők jóvoltából meleg teát és harapnivalót is kaptak a különböző településekről összesereglett gyermekek és kísérőik.
Molnár Melinda

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Megrendítő élmény volt számomra, mikor először megértettem, hogy hivatásom nem egyéni, egyszemélyes vállalkozás, Isten nem zsebre tett kézzel nézi egy felhőről a küzdelmemet, hanem a vállát a vállam mellé téve dolgozik velem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. május 21. hétfő, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Aki lazán éli az életét, nagyon pórul jár

Nikodémusnak, a zsidó tanácsosnak, aki éjnek idején fölkereste Jézust, ezt mondta: „Bizony, bizony, mondom neked: aki nem születik újjá, az nem láthatja meg az Isten országát.”
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube