A szegény gyermekekért, a műutakért karikáztak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Tamogatoink_60212.jpg

Az idei jótékonysági kerékpártúrán mintegy 40-50 személy vett részt

 

 

 

Susánszki Imre civil kezdeményező 2011-ben szervezte meg első alkalommal a Kézfogások Kötegyán–Nagyzerind Jótékonysági Kerékpártúrát. 2012-ben a romániai választási kampány miatt nem szervezett hasonló túrát. Idén május 25-ére tervezték, de az esős időjárás miatt elmaradt.
Amint be is harangoztuk, október 5-én, szombaton több mint százan nevezhetek be, közülük a legelszántabb 40-50 fő indult el ténylegesen, diákok és felnőttek vegyesen. A felnőttek esetében a nevezési díj 1000, míg a diákok nevezési díja 500 forint volt. Sok benevezett azért maradt távol, mert a napokban is esőzések voltak, a reggeli induláskor pedig nagyon hideg volt. Később felmelegedett az idő, ezért út közben lekerültek az emberekről a kabátok. Nagyon jó, családias hangulatban zajlott a túra. Kötegyánból indultak, Sarkadon keresztül haladtak. Tekintettel arra, hogy Románia nem tagja a shengeni övezetnek, a határátlépéshez ideiglenes határnyitási engedélyt kellett kérniük. Út közben bementek Antra, ahol a helybeli vendéglős üdítővel, süteménnyel vendégelte meg a túrázókat. Antra kerékpárral eléjük mentek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Nagyzerindi Napközi Otthonának a gyerekei. A Fekete-Körös nagyzerindi hídjánál Simándi Sándor polgármester fogadta az érkezőket.
A túrát végigtekerte Nemes János, Kötegyán polgármestere és Mórocz Tibor, Sarkad Város alpolgármestere is. Beérve Nagyzerindre, a művelődési házban nagyon finom fánkkal és teával vendégelték meg a kerékpártúra résztvevőit. Itt hivatalosan bejelentették, hogy a magyar bankszámlán összegyűlt több mint 90 ezer forintot a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Nagyzerindi Napközi Otthona kapja. A nagyon nehéz terepviszonyok közepette minden induló keményen helytállt, elfáradva, de pozitív élményekkel tértek haza. A kerékpártúrával igyekeztek felhívni a figyelmet a nehéz sorsú gyerekek helyzetére, továbbá a Sarkad–Ant közötti, illetve a Kötegyán-Keményfok közötti, kerékpárúttal ellátott közút megépítésének a fontosságára – tudtuk meg a túrát végigkarikázó Susánszki Imre civil kezdeményező-szervezőtől.
Nyugati Jelen Újság

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Utad nem ért még véget. Ahogy lassan, mint fölösleges lim-lomot, szerre [sorra] elengeded e világ dolgait, méltósággal megöregedsz. Jó dolog a jól végzett munka után megpihenni. És ahogy visszanézel, tudod, hogy kár lett volna életed útján akárhol is megállni. Életed attól teljes, hogy bejártad azt, minden életszakaszodnak megvolt a maga szépsége, ajándéka, ami teljessé tette létedet.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2017. június 29. csütörtök, Péter és Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A tévedhetetlenség

A pápai tévedhetetlenség nem azt jelenti, hogy a pápa minden cselekedete, szava helyes, hanem hit és erkölcs dolgában tévedhetetlen akkor, amikor a zsinaton az összes püspökkel hivatalosan egy hitigazságot kinyilatkoztat, vagy ha egy személyben intéz „ex katedra” tanítást hivatalosan az Egyház egészéhez, hangsúlyozom, kizárólag hit és erkölcs dolgában.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube