A szegény gyermekekért, a műutakért karikáztak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Tamogatoink_60212.jpg

Az idei jótékonysági kerékpártúrán mintegy 40-50 személy vett részt

 

 

 

Susánszki Imre civil kezdeményező 2011-ben szervezte meg első alkalommal a Kézfogások Kötegyán–Nagyzerind Jótékonysági Kerékpártúrát. 2012-ben a romániai választási kampány miatt nem szervezett hasonló túrát. Idén május 25-ére tervezték, de az esős időjárás miatt elmaradt.
Amint be is harangoztuk, október 5-én, szombaton több mint százan nevezhetek be, közülük a legelszántabb 40-50 fő indult el ténylegesen, diákok és felnőttek vegyesen. A felnőttek esetében a nevezési díj 1000, míg a diákok nevezési díja 500 forint volt. Sok benevezett azért maradt távol, mert a napokban is esőzések voltak, a reggeli induláskor pedig nagyon hideg volt. Később felmelegedett az idő, ezért út közben lekerültek az emberekről a kabátok. Nagyon jó, családias hangulatban zajlott a túra. Kötegyánból indultak, Sarkadon keresztül haladtak. Tekintettel arra, hogy Románia nem tagja a shengeni övezetnek, a határátlépéshez ideiglenes határnyitási engedélyt kellett kérniük. Út közben bementek Antra, ahol a helybeli vendéglős üdítővel, süteménnyel vendégelte meg a túrázókat. Antra kerékpárral eléjük mentek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Nagyzerindi Napközi Otthonának a gyerekei. A Fekete-Körös nagyzerindi hídjánál Simándi Sándor polgármester fogadta az érkezőket.
A túrát végigtekerte Nemes János, Kötegyán polgármestere és Mórocz Tibor, Sarkad Város alpolgármestere is. Beérve Nagyzerindre, a művelődési házban nagyon finom fánkkal és teával vendégelték meg a kerékpártúra résztvevőit. Itt hivatalosan bejelentették, hogy a magyar bankszámlán összegyűlt több mint 90 ezer forintot a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Nagyzerindi Napközi Otthona kapja. A nagyon nehéz terepviszonyok közepette minden induló keményen helytállt, elfáradva, de pozitív élményekkel tértek haza. A kerékpártúrával igyekeztek felhívni a figyelmet a nehéz sorsú gyerekek helyzetére, továbbá a Sarkad–Ant közötti, illetve a Kötegyán-Keményfok közötti, kerékpárúttal ellátott közút megépítésének a fontosságára – tudtuk meg a túrát végigkarikázó Susánszki Imre civil kezdeményező-szervezőtől.
Nyugati Jelen Újság

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Megrendítő élmény volt számomra, mikor először megértettem, hogy hivatásom nem egyéni, egyszemélyes vállalkozás, Isten nem zsebre tett kézzel nézi egy felhőről a küzdelmemet, hanem a vállát a vállam mellé téve dolgozik velem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2018. május 21. hétfő, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Aki lazán éli az életét, nagyon pórul jár

Nikodémusnak, a zsidó tanácsosnak, aki éjnek idején fölkereste Jézust, ezt mondta: „Bizony, bizony, mondom neked: aki nem születik újjá, az nem láthatja meg az Isten országát.”
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube