Tudósaink szerint a nap legfontosabb étkezése a reggeli – miért ne lehetne ez így az imádsággal is?

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Otthonaink_Somlyo_IMG_E6786.JPGA csíksomlyói Szent István Otthonunk vezetője, Balázs Melinda – mindenki Zsóka nevelője – sokat kereste a gyermekekkel való közös mindennapi ima időpontját. Próbálkozott a délutánnal, az estével, de az egyik beleszólt volna az egyéb programokba, este pedig a gyermekek, akárcsak a felnőttek, egyszerűen fáradtak.

Sokkal nagyobb energia és koncentrálás kell ilyenkor az összeszedett imádsághoz, ezért úgy döntött, az iskolába indulás előtti korai fohász mindenkinek jól jön: lendületet és erőt ad a nap megpróbáltatásaihoz, és reggel még mindenki friss, talán nyitottabb a szíve is a Jóistenre.
A csíksomlyói gyerekek Csíkszeredába járnak iskolába, ami egy jó 40-45 perces sétát jelent minden reggel, ezért ők nagyon korán kelnek. Ehhez kellett igazítani az ima idejét is, ami 6:15-kor kezdődik.
Mi Atyánk, Üdvözlégy Mária és a napi ige – ezek állandó részei a gyönyörű kápolnában tartott reggeli imának. Telefonnal rögzítik is az imát, melyet aztán a Szent István Otthon facebook oldalán lehet figyelemmel kísérni.
Így a nagyböjt legelején érdemes odafigyelnünk magunkra, a saját imaéletünkre, hogy van-e helye a napunkban a mindennapi imának.
A kis videóban megismerhetjük a csíksomlyóiak reggeli imáját, hallgassa mindenki szeretettel!
2019.03.06.
Sáhó Eszter
Gyermek Jézus Stúdió
Szent Ferenc Alapítvány, Déva