Tiszagyenda augusztus 10-16

Nyomtatás

Nagy izgalommal készültem egy újabb táborba, egy hétre. Hétfő estére értünk Tiszagyendára, ahol nagy szeretettel és nagy vacsorával fogadtak minket.

Másnap reggel, kedden, a nemrégen felújított faluházba hívtak meg minket, kézimunkázni. Nagyon érdekes dolgokat készítettünk. Felhasználtuk a természet kincseit, lencsét, kukoricát, napraforgómagot, mákot, búzát, hogy egy szép képet készítsünk. Majd szalvétából készítettünk képeket, végül pedig rejtvény segítségével mérhettük össze tudásunkat.
Szerdán Egerbe látogattunk, ami nagyon gyönyörű volt. Megnéztük a várost és voltunk az egri várban is. Majd elérkezett a várva várt nap, csütörtök. Mindenki örült, boldog volt, hogy a nagy melegben a strandon fürödhetünk. Túrkevére mentünk az élményfürdőbe. Kicsitől-nagyig mindenki jól érezte magát. Igaz az idő nem annyira kedvezett, mert borongós volt, de így is egész nap a medencékben voltunk.
Pénteken voltunk Szolnokon a repülőgép múzeumban. Nemcsak a fiúk élvezték, hanem mi, lányok is. Bele is ülhettünk két repülőgépbe. Szolnokon még egy helytörténeti múzeumban is voltunk. Délután pedig nagy szeretettel várt minket a fegyverneki plébános, szentmisére. Szombaton délelőtt hozzánk látogattak el Kunhegyesről íjászok és velük töltöttünk néhány órát. Bemutatták tehetségüket és minket is tanítottak. Kipróbálhattuk tudásunkat az íjászat és az ostorcsapkodás területén is. Palacsintával is kedveskedtek nekünk.
Délután Fegyvernekre utaztunk, busszal megnéztük a község nevezetességeit, majd Nagyboldogasszony ünnepét megünnepeltük a helyiekkel. Ezt követően a Karitász-házba vártak minket egy kis ünnepségre.
Vasárnap reggel nehéz szívvel vettünk búcsút, hiszen mindenki nagyon kedves volt, sokat dolgoztak értünk és nagyon megszerettünk mindenkit. Egy remény bíztatott tovább, hogy jövőre találkozunk!  
Köszönettel:

Mircse Kinga

Déva