Autónyi motoros adomány a Szent Anna-háznak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_motorosok16.jpgIdén is adományokkal érkezett a mosonmagyaróvári Motoros Szív a Gyermekekért civil szervezet küldöttsége a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi otthonába. A személyautónyi ajándékot megpótolva bográcsozásra is meghívták az otthon lakóit.

Harmadik alkalommal szervezték meg a Székelyföldi Jótékonysági Motoros Túrát a magyarországi Motoros Szív a Gyermekekért mozgalom tagjai. Ezúttal is a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekvédelmi Központ javára ajánlották fel az alkalomra összegyűjtött adományokat. A vasárnapi átadásra meghívták székelyudvarhelyi, szászrégeni és gyergyószentmiklósi motorostársaikat, hogy együtt fejezzék ki elkötelezettségüket a segítségre szoruló gyerekek iránt.
A Vöröskereszt is ajándékozott
A Szent Anna Gyermekvédelmi Központba juttatott el adományt vasárnap a Magyar Vöröskereszt Solymári Szervezetének küldöttsége is, akik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány több központját is meglátogatták, valamennyi otthonnak adományt is vittek. A gyergyószentmiklósiaknak könyvekkel, tanszerekkel, társasjátékokkal kedveskedtek. A vöröskeresztesek egyébként kapcsolatfelvétel céljával érkeztek a városba – a gyergyószentmiklósi társszervezet tevékenységeit maguk az itteni önkéntesek ismertették velük. Közös programokban fog  kiteljesedni a két szervezet közötti kapcsolat – mondták el a házigazdák és vendégeik.
Az ajándékozó szervezet vezetője, Elekes Péter Szabolcs, alias Medve Engel elmondta, a Motoros Szív a Gyermekekért mozgalom a bántalmazott, sérült, árva gyerekek megsegítéséért munkálkodik.
„Sajnos sok támogatásra szoruló van, mi a gyerekeket támogatjuk, mert ők jelentik a jövőt, rájuk kell építeni. Nekik tudjuk megmutatni azt az életformát, amit mi élünk, és abban reménykedünk, hogy ők ebből tanulnak. Ha egy csipetnyit is át tudunk adni tapasztalatainkból, és magukévá tudják tenni, akkor a világ egy részén mindig fogunk tudni segíteni” – fogalmazott.
A Szent Anna otthon lakóival 2013-ban kötött ismeretséget, mára már családias szálak is átszőtték, „szeretettel jövünk ide, otthon érezzük magunkat” – mondja Medve Engel. Természetesen a gyerekek megsegítése az elsődleges cél, de az otthon vezetői iránti tisztelet, csodálat is hozzájárul ahhoz, hogy mindannyiszor Gyergyószentmiklós legyen a túra fő megállóhelye.
„Támogatók nélkül nem működne a Szent Anna-ház. Igazi nagy öröm számunkra, ha visszatérnek hozzánk az adományozók, mert ez azt jelenti, hogy átlátják, értékelik és segíteni szeretnék munkánkat” – köszönte meg a magyarországi adományt László Orsolya. Az autónyi tisztítószer, cipő, ruha és édesség átadása után a magyarországi motorosok mindenkit Szárhegyre invitáltak – gyerekeknek, nevelőknek és székelyföldi motoros társaiknak szolgálták fel az általuk készített két üstnyi pityókás tokányt. Az ebédet követően még egy ajándékkal előrukkoltak: motoroztatással tették felejthetetlenné az otthon gyerekeinek napját.
www.szekelyhon.ro