Tanévkezdés Gyimesbükkben 2015

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_kenyergyimes.jpgGyimesből kaptam a szép képekkel ezt a pár sort!! Örömmel ki teszem az ablakba!! Megragadom az alkalmat, hogy Korinek professzor úrnak és a nagylelkű magyar gazdáknak  megköszönjem a sok - sok finom lisztet!! Lám még Gyimesbe is jutott a Magyarok Kenyeréből!!
Isten fizesse,

Csaba t.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Kedves Csaba testvér.
Most kezdtük a tanévet és lassan már a harmadik hét közepénél járunk, olyan hamar telnek a napok. A Gondviselő Isten jóvoltából nagyon szép tanév kezdést tudhatunk magunk mögött. A gyerekek vidáman, hihetetlen derűvel, lelkesedéssel kezdték az új tanévet. Mennyit lehet tanulni tőlük, nem félnek az új kihívásoktól, hanem derűvel, izgalommal telt szívvel szembe mennek vele.
Elgondolkodtató..... számunkra igazán példa értékű...
Gyermekein többsége évek óta velünk él és az évek során a kis csapatból egy kis család kovácsolódott össze.
A Gondviselő Isten segítségével sikerült nyáron felépítenünk a kemencét, nagyon jó lett, szépen befödtük és már sütünk kenyeret. Olyan jó dolog ez, a gyerekek is úgy szeretik, mindenkinek meg van a maga kis feladata a kenyér sütésnél. A meleg ágy idén is nagyon szépen meghálálta a vele való foglalkozást, így egyáltalán nem kell zöldséget vásárolnunk. A tehenek is szépen ellátnak minket tejjel, minden nap készítünk sajtot, túrót, mindig van friss tejünk. A nyulak szépen szaporodnak, vannak tyúkjaink így nap mint nap van friss tojás, emellett vannak kacsák, libák, van két bárányunk-ez óriási segítség a gyermekekről való gondoskodásban.
Számunkra öröm , hogy van lehetőségünk állatokat tartani vagy melegágyat fenntartani- egyrészt kimondhatatlan jó dolog, hogy mi magunk képesek vagyunk a "mindennapi kenyerünk" "meg teremtésére" másrészt viszont a gyermekek megtanulják ezeket és én hiszem, hogy az életben hasznát is fogják venni.
Őszinte szeretettel
Gyuri, a Vigasztaló Szent Lélek Otthonból

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Életünk fonala olyan, mint egy végtelen pamutgombolyag, amelynek első centimétere a földi élet, a többi az örökéletünk. Rövid vándorlásunk, küszködésünk végtelen hosszúnak tűnik, de minden könnycseppünket mennyei Atyánk szárítja fel.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 26. szerda, János és Pál napja van. Holnap László napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az erőtlenség

Mindannyian megtapasztaljuk az erőtlenségből fakadó elesettséget.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube