Felszenteltük a Vigasztaló Szentlélek tiszteletére, a gyimesbükki gyermekvédelmi központunkat.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Gyimesbukki-hazszenteles/thumbs/img_7525.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Gyimesbukki-hazszenteles/thumbs/img_7525.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Gyimesbukki-hazszenteles/viewsize/img_8011.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Gyimesbukki-hazszenteles/viewsize/img_8011.jpg'

Kedves Testvérek!

Image A Szentháromság kegyelméből egy újabb lépést tettünk Isten országának építésében. Felszenteltük a Vigasztaló Szentlélek tiszteletére, a gyimesbükki gyermekvédelmi központunkat. Számomra igen nagy örömet jelent ez a szép, új, egészséges, háromszintes, 40-45 gyerek befogadására alkalmas, konyhával, ebédlővel felszerelt otthon felszentelése.

Két évvel ezelőtt a Bákó megyei Rekecsenyben letett alapkő helyén, ha nem is tudtuk az otthonunkat megépíteni, de immár, az ugyancsak Bákó megyében lévő Gyimesbükkön, sikerült megvalósítani ezt azt az otthont, melyet a bajbalévő gyimesi, moldvai gyerekeknek ajánlhatunk, hogy ne román állami árvaházba kerüljenek, hanem  nemzeti és vallási szempontból  testvéreik szerető karjaiba. Én úgy érzem, célunkat részbe elértük és ha majd innen, mint egy kiépített hídfőállásból, lehetőségünk lesz szeretettel, ferences szolgáló egyszerűséggel tovább lépni Rekecsenybe, hogy ott megépítsük a Béke Királynője tiszteletére szentelendő otthont, akkor alázattal és azonnal lépni fogunk.

Gyimesbükki házvezető házaspár: Ciobotáru György és Évike, ("György Ciobotaru" <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>,  tel: 0040-743312006). Hiszem, hogy megfognak tenni mindent, hogy a Szentcsalád Názáreti otthonának a mása legyen a gyímesi, Vigasztaló otthonuk. 

 

Image

Kötöttünk egy partnerségi szerződést a helybeli Dani Gergely tiszteletére szentelt, magyar iskola vezetőségével, melybe mi, mint szociális kollégium, vállaljuk az ö iskolájukba beiratkozott, szociális gondokkal küzdő gyermekek bentlakásos elhelyezését. Salamon József, a helybeli plébános nagy szeretettel vállalta a gyermekeink, munkatársaink, lelki gondozását. Remélem, hogy majd én is fogok tudni gyakran szentmisét bemutatni Főegyházmegyénk legkeletibb oltárán. A helybeli állami, polgári hatósággal is úgy érzem, hogy sikerült a lehető legjobb viszonyt kialakítani.  Így, mint jó ferences kisebbtestvérek, szolgáló szeretettel, tiszteletben tartva a meglévő gyímesvőlgyi, moldvai oktatási rendszer sajátosságait, Istenben bízó lélekkel bátran megpróbálunk  jelen lenni azon gyermekek számára, kiket  a  gondviselő  Úristen  hozzánk vezet. Mi ott is, akárcsak minden házunkban, egyűtműködésre készen, vállalkozunk, hogy a helybeli hatóságokkal, emberekkel partnerségben szolgáljuk a gyermekek lelki, szellemi, fizikai növekedését, kibontakozását.
Ahogyan a csatolt képeken is látható, nagyon sokan megtiszteltek a jelenlétünkkel, a házszentelés alkalmából. A gondviselő Isten, - bár előtte való napokon is, és utána is sokat esett, - csodálatos szép idővel ajándékozott meg, így az ünnepség nagyon szépen zajlott le, e csodaszép völgyben. Mivel rengeteg rendőr is ügyelt ránk, így semmi féle gond, baj nem történt. Szívből köszönöm az együttműködési lehetőséget a rend őreivel, példás jelenlétükkel, bennem nagyon sok előítéletet bontottak le.

Szeretettel köszönöm mindazoknak a jóságát, akik segítettek megépíteni és beindítani, ennek a szép völgynek, a Vigasztalás házát. Ígérem, hogy gyermekeinkkel imádkozni fogunk, hogy a gondviselő jó Isten ezerszeresen viszonozza jóságukat, és gondjaikban, bajaikban vigasztalja meg őket jóságosan.

 

 

{google}1729629219322260620{/google}

 

{google}7704097217385939564{/google}

 

{google}-6938588552198125012{/google}

http://www.magnificat.ro/portal/index.php?option=com_zoom&Itemid=31&catid=414&PageNo=1
http://www.magnificat.ro/portal/index.php?option=com_zoom&Itemid=31&catid=415&PageNo=1

Szeretettel, Csaba t.

 

{zoomcat catid=414}

 

{zoomcat catid=415}

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Életünk fonala olyan, mint egy végtelen pamutgombolyag, amelynek első centimétere a földi élet, a többi az örökéletünk. Rövid vándorlásunk, küszködésünk végtelen hosszúnak tűnik, de minden könnycseppünket mennyei Atyánk szárítja fel.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 26. szerda, János és Pál napja van. Holnap László napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az erőtlenség

Mindannyian megtapasztaljuk az erőtlenségből fakadó elesettséget.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube