Sikeres jótékonysági bál Kisiratoson

Nyomtatás

ImageSzombat este a Kisiratoson működő két gyermekotthon – a dévai Szent Ferenc Alapítvány által alapított Pio Atya Gyermekotthona és az Irkater Alapítvány Ír Háza – lakói javára szerveztek táncmulatságot a helyi kultúrotthonban. 

A karitatív rendezvényben partner volt a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (KÖTÉL), amely a fellépők egy részét hívta meg, mint például a kaposvári citerazenekart, vagy a Karády Triót. A teltházas közönség örömére a kisiratosi Rónaság Citerazenekar, a Gyöngyvirág Néptáncegyüttes és a Férfikórus is fellépett, a sztárvendég a magyarországi mulatós zene képviselője, Csokis Tibi volt, aki hamar megtalálta a közös hangot a két otthon lakóival, és végül 40-50 gyerek vele együtt énekelt a színpadon.
Körülbelül 350-en vettek részt a nemes célt szolgáló bálban, és nagyon sokan adakoztak, vagy tettek felajánlásokat a gyermekotthonok javára. 2500-3000 lej gyűlt össze, ezenkívül különböző adományokat hagytak az önzetlen részvevők, akiket köszönet illet a segítségért – mondta Almási Vince polgármester. A két szociális otthonban hátrányos helyzetű családok gyerekeit nevelik és taníttatják. A polgármester szerint a közeli vagy messzi tájakról érkezett fiatalok a kisiratosi közösség teljes jogú tagjai, és az általános iskola diáklétszámát jelentősen gyarapítják.
Az aradi nagyközség testvértelepülésének, Pusztaszabolcsnak egy küldöttsége is kivette részét a segítségnyújtásból. A Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület és a kisiratosi Pro-Ki-Dor Egyesület szervezésében ugyanis szombaton öregfiúk-focimeccset rendeztek (a szakadó esőben rendezett kétszer 45 perces derbin a szabolcsiak bizonyultak jobbnak 3:2 arányban), s a játékosok és kísérőik is maradtak a bálra.

Pataky Lehel Zsolt,

www.nyugatijelen.com