Vár a Petrozsényi Vendégház!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_petrozsen.jpgZsil-völgyében, a népszámlálási adatok szerint, több mint 10000 ember vallotta magát magyarnak. E térség legfontosabb hídfő állása templomaink mellett, a Jézus Szívéről elnevezett Gyermekvédelmi Központunk, melyben működik e vidék legnagyobb magyar iskolája is, több mint 100 aranyos gyermekkel.

A mallersdorfi ferences nővérek 4 szintes hatalmas épületében, melyben ma a Jézus Szíve Gyermekvédelmi Otthon működik, hajdan egy kápolna is volt, egy kész templom, hisz 150 négyzetméter alapterületen, 6 m belmagasságával nagyon impozáns helység. Több mint 10 évvel ezelőtt, amikor az épületet átvettük és feljavítottuk, ezt a kápolnát úgy ahogy volt, lezártuk. A gyermekeink gyakran kérdezik, hogy mi van a zárt ajtó mögött, de mi csak azt tudtuk, mertük mondani sejtelmesen, hogy a jövő majd meghozza a választ. A helybeli plébánossal, Szász János atyával és a közélet néhány meghatározó személyiségével egyeztetve, arra gondoltunk, hogy a patinás hajdani kápolnát jó lenne felújítani, hogy a Zsil-völgyi magyaroknak legyen egy kulturális központjuk, ahol akár egy tanévnyitó szentmisét, színdarabot, koncertet, de miért ne egy farsangi bált is meg tudnának szervezni.
2017. április 23-án vasárnap, nagy-nagy szeretettel meghívunk 10.00 órától egy szentmisére, utána gyermekeink a budapesti "Nem adom fel" együttessel egy szép kultúrműsort fognak előadni.
A kápolna felújítása meghaladja a Szt. Ferenc Alapítvány anyagi lehetőségeit, ezért az április 23. ünnepségen egy gyűjtést is szeretnénk szervezni e multifunkcionális terem felújítására. A rendezvény során ismertetjük a terveinket, melynek kivitelezéséhez mindenki erejéhez mérten hozzájárulhat! Tisztelettel kérjük gyermekeink barátait, mindazokat, akik számára fontos a Zsil-völgyi magyarság fennmaradása, hogy segítsenek munkánkat jó végre vinni.
Sok szeretettel csatolom a meghívóhoz a Bonum Televízió kis műsorát is, melyben nemcsak a gyermekeinkben, de a Jézus Szíve Gyermekvédelmi Otthonunk mellett a csodaszép Déli-Kárpátok egyik hegységében, a Páringban is gyönyörködhetnek a kedves testvéreim!

 

Várunk április 23-án,
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Meg kell tanulnod kacagni saját kudarcaidon, és akaratosan, konokul, ha kell, mindent elölről kezdeni… A kényelmes zsákutcában való sorvadozás nem lehet alternatíva.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. március 23. szombat, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Milyen nagy dolgot tett általuk az Isten

Mikor azok visszajönnek, egymás szavába vágva mesélik, milyen nagy dolgot tett általuk az Isten.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube