Vár a Petrozsényi Vendégház!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_petrozsen.jpgZsil-völgyében, a népszámlálási adatok szerint, több mint 10000 ember vallotta magát magyarnak. E térség legfontosabb hídfő állása templomaink mellett, a Jézus Szívéről elnevezett Gyermekvédelmi Központunk, melyben működik e vidék legnagyobb magyar iskolája is, több mint 100 aranyos gyermekkel.

A mallersdorfi ferences nővérek 4 szintes hatalmas épületében, melyben ma a Jézus Szíve Gyermekvédelmi Otthon működik, hajdan egy kápolna is volt, egy kész templom, hisz 150 négyzetméter alapterületen, 6 m belmagasságával nagyon impozáns helység. Több mint 10 évvel ezelőtt, amikor az épületet átvettük és feljavítottuk, ezt a kápolnát úgy ahogy volt, lezártuk. A gyermekeink gyakran kérdezik, hogy mi van a zárt ajtó mögött, de mi csak azt tudtuk, mertük mondani sejtelmesen, hogy a jövő majd meghozza a választ. A helybeli plébánossal, Szász János atyával és a közélet néhány meghatározó személyiségével egyeztetve, arra gondoltunk, hogy a patinás hajdani kápolnát jó lenne felújítani, hogy a Zsil-völgyi magyaroknak legyen egy kulturális központjuk, ahol akár egy tanévnyitó szentmisét, színdarabot, koncertet, de miért ne egy farsangi bált is meg tudnának szervezni.
2017. április 23-án vasárnap, nagy-nagy szeretettel meghívunk 10.00 órától egy szentmisére, utána gyermekeink a budapesti "Nem adom fel" együttessel egy szép kultúrműsort fognak előadni.
A kápolna felújítása meghaladja a Szt. Ferenc Alapítvány anyagi lehetőségeit, ezért az április 23. ünnepségen egy gyűjtést is szeretnénk szervezni e multifunkcionális terem felújítására. A rendezvény során ismertetjük a terveinket, melynek kivitelezéséhez mindenki erejéhez mérten hozzájárulhat! Tisztelettel kérjük gyermekeink barátait, mindazokat, akik számára fontos a Zsil-völgyi magyarság fennmaradása, hogy segítsenek munkánkat jó végre vinni.
Sok szeretettel csatolom a meghívóhoz a Bonum Televízió kis műsorát is, melyben nemcsak a gyermekeinkben, de a Jézus Szíve Gyermekvédelmi Otthonunk mellett a csodaszép Déli-Kárpátok egyik hegységében, a Páringban is gyönyörködhetnek a kedves testvéreim!

 

Várunk április 23-án,
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube