A Zsílvölgyében ÉHEZIK a nép.

Nyomtatás

ImageNem kellene átadnom a nyomott hangulatomat , de jó, ha tudtok róla....A Zsílvölgyében ÉHEZIK a nép. Komolyan, nem vicc. Eddig soha nem tapasztalt számban vannak a kéregetők. Mert éheznek.

Jól öltözött asszonyok, gyerekek.
Egri Sanyika már őrjöngően tombolt , mert nem vitték haza.(amúgy nem is szokták). Tegnap hazavittem én, azzal a kikötéssel, ha anyu nem tudja vállalni, akkor vissza, az otthonba! S mit látnak szemeim! Sanyinak az anyukája olyan sovány , hogy fel sem ismerem. Megmutatta, mivel él a három picivel, egy hete: az ószövetségi asszony eledelével: liszt, só, olaj megsütve. Magam is, aki már annyit láttam, megfordultam -sírni. Látod, Sanyi , ezért nem jött anyuka utánad. Pénzt adtam anyunak, vállalja Sanyit egy hétre , aztán visszahozom Sanyit az otthonba-a három picivel együtt.
Ma Petrilláról várok másik három 4-9 év közötti testvéreket ...Katica munkatársam missziózta ide.Apu felkötötte magát, mert nem bírta tovább.
Másik három testvért ugyancsak 4-9 évesek , Boliból fogadtam be. Ma.
Két hete más három icipicit (a legkisebb neve Nancy?!) fogadtam be. Képet is küldök róluk. Az elején nem ettek , pár napig kínoztuk, kínoztak ,de most úgy esznek, mint a malackák.
A tanév sikeres volt, nem buktunk, minden 8.-som magyarul fog tanulni Déván.Ebből 4 kislány az alapítványnál fog lakni . Elment 10 gyerek, 6 nyolcadikos, három plasamentes,egy pedig Spanyolba..
Egészségileg minden OK volt , rengeteg rendezvény, verseny stb. tarkította az évet . Segítségünkre volt az RMDSZ , idén talán a legjobban.
Két kislány volt Németországban jutalomtáborban , remek volt ott minden-hiszen én is voltam .(Az én Jácintám is volt, de anyámat jutalmaztam meg ezzel, mert nem kellett rá vigyáznia).
 A táborokról még semmi sehol, annyi baj van egyelőre mindenütt , de  Nyíregyházára megyünk.
  Summa summárum, nem bukik meg a "cégünk" , keserű mosollyal jegyzem ezt meg, miközben hálásan gondolok Pártunkra és Kormányunkra ezért a jövőt  biztosító lehetőségért.
Kellemes nyarat kívánok mindenkinek a petrozsényi csapat nevében,
Éva