Petrozsényi beszámoló

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Petrozseny-2010/viewsize/p1100171.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Petrozseny-2010/viewsize/p1100171.jpg'

p1100171.jpgEgy szuper gazdag nyár után , amit a sok táborozás és kirándulás jellemzett , végre megkezdődött   8. tanév  Petrozsényben.

Kedves Csaba testvér és munkatársak!
Egy szupergazdag nyár után , amit a sok táborozás és kirándulás jellemzett , végre megkezdődött   8. tanév  Petrozsényben. Közel 200  gyerek tanul a magyar iskolában , ebből 102 bentlakó, 70 pedig napközis. Idén sokkal több a pici gyermek mint valaha, ezért sokkal  nagyobb az odafigyelés is gyermekeink épségéért, biztonságáért. Nincs olyan családos nevelőnénim, akinek az ölében ne gyümölcsködne egy  két év alatti baba. Lassan alakul a napközi-iskolaház is , itt is picit frigyreléptünk a tanáccsal , mi rendberakjuk, ők meg vállalják a fűtést, na , még folyik picit a lobby, de jó irányba.
Kedves orvosházaspár járt itt néhány napja , azt mondták, rég nem láttak ennyi szép, egészséges gyermeket! Hála legyen a Jóistennek, soha nem volt komoly egészségprobléma gyermekeinkkel , mintha tudnák szegénykék milyen beteg az Egészségügyi Minisztérium.
A munkatársaim nem úgy néznek ki , hogy belesavanyodtak volna munkájukba, van aratnivaló is, de rendelt aratókat is a Mindenható . Nem bántam meg, hogy nevelt fiúnk, Florin önkéntes munkatársunk, kitűnően bevállik...lám egyesek fiatalságuk ellenére is bizonyítják, hogy a nevelői munka tehetség kérdése is.
Az iskolában is jól áll a szénánk, idén a matriarchális beállítású magyar tantestületet felpörgeti három ügyes fiatalember, a magyartanár, tornatanár és angoltanár. Persze vannak most is baloldaliak , akiknek még mindig nem világos, hogy a ceausescu redzsimnek vége... .Ezt a tanévet is könnyes szemmel kezdtem amiatt a 2-3 tanító -tanár miatt...nem kímélik egyáltalán az idegeimet.. Mindig a gyermekek miatt van gond, hogy "ezt meg ezt a gyermeket nem fogadom be az osztályba" de én ennek ellenére
BOLDOG  tanítónéni vagyok , mert pici tanítványaim a tavaly ilyenkorig nem tudták, hogy van ilyen, hogy magyar nyelv, most meg olyan jó látni, hogy a vakáció nem rongált semmit a magyar anyanyelvi tudásukból.  Idén délután oktatok, mert az előkészítő csoport bekevert nekünk, nincs elég terem. Nem könnyű, nekem sem, a kicsiknek sem, de legalább csend van, nyugodtan zajlik a tanítás, ezalatt a bentlakásban, napköziben szilencum.
Nagyon siratjuk a drága Rezső papbácsinkat, de az a jó , hogy a helyettesítője is "házi" , már előre tudom, nagyon szeret minket.
Így állunk tanév elején, Isten áldását és a Csaba testvér szerető ,apai imáját kérjük az előttünk álló nehéz évre.
Szeretettel
Éva és munkatársai

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube