Kirándulás Tárkányba

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Kirandulas-tarkanyba/viewsize/IMG_8205kicsi.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Kirandulas-tarkanyba/viewsize/IMG_8205kicsi.jpg'

IMG_8205kicsi.jpgÉlménybeszámolók, röviden, gyerekektől

 

 

Csontos Tibor Zsolt, V. osztály, Szent Antal Ház, Nagyszalonta
„A nagybusz félúton megvárt minket. Odaértünk, és volt, aki papirsárkányt eregetett, volt, aki focizott, és volt, aki Marika nénivel játszott. Megmásztuk a hegyet, ott volt a tetején Béla vára. Hazahoztam egy darabot a Béla várból emlékbe...Mire leértünk a hegyről, kész volt az ebéd. Ettünk, egy kicsit eleredt az eső, de csak öt percig, majd megint kiderült... Szép volt ez a nap. Köszönjük. „
Frank Timea, VI. osztály, Szent Antal Ház, Nagyszalonta
„Útközben sok várost és falut láttunk, nagyon szép helyen álltunk meg, erdő, házak, állatok, gyönyörű volt... Tárkányban egy patak mellett álltunk meg, mindenki nagyon vidám volt. Megnéztük Béla várát, mászás közben estünk is jópárat, megálltunk néha, mert fárasztó volt. Sokat fényképeztünk, felmásztunk a várra. Nagyon kedvesek voltak a nevelők, de a gyerekek is. Végül eljött a pillanat, amikor le kellett jönni a hegyről, de lefele nagyon nehéz volt, mert csúszott a cipőm, ráadásul még egy kisgyerek, Gabika lefele húzott. Sikeresen és egészségesen leértünk. Játszodtunk, majd nagyon finomat ebédeltünk, utána pedig ismét túráztunk egyet. Olyan meredek szakadékot láttunk, hogy nem mertünk közel menni, nehogy beleessünk. Énekeltünk, majd vacsoráztunk. Sajnos hamar eltelt a nap, és menni kellett haza, de ez volt az idén a legszebb kirándulás. Köszönjük szépen mindenkinek!”
Kovács István, V. osztály, Szent Antal Ház, Nagyszalonta
„Szombaton reggel kirándulni mentünk Tárkányba. Egy kedves bácsi mindenkinek csokoládét adott. Hegyet másztunk, Béla várát láttuk, krumplilevest ebédeltünk, kaptunk sütit és nutellát. Ismét hegyet másztunk, majd szalonnát ettünk, megnyertük a focizást, majd menni kellett vacsorázni. Tárkány polgármesterével is találkoztunk. Majd ismét fociztunk, de a labda beleesett a vizbe, utána meg Árpi is, mert ki akarta szedni a labdát. Marika néni bulit tervezett, de mi nem buliztunk, mert nagyon késő volt. Sajnos a buszba kicsi Árpinak odacsukták a kezét, nagyon sirt, de aztán elaludt. Otthon bekötöztük, szerencsére nem törött el...”
Sándor Alexandra Noémi, III. osztály, Szent Antal Ház, Nagyszalonta
„Busszal mentünk, közben sok szépet láttunk. Hegyet másztunk, játszodtunk, ettünk, a fiúk fociztak, a lányok ugróköteleztek, labdáztunk, bicikliztünk. Mászás közben néhány gyerek elesett, de szerencsére nem esett baja senkinek. A vacsora is finom volt: káposztaleves, májashurka, kolbász. Nagyon jól éreztem magam. Köszönjük.”
Aranyköpések a beszámolókból, név nélkül:

-sárkányt teregetni

-A hegyen láttuk Béla megmaradt részeit

-elmentünk ebédelni a tárkányi erdőben

Makai Endre IV.C osztály
Szombaton, 2011.április 9-én indult a Szalontai Ház felfedező útjára, Tárkányba. Körülbelül 100-an mehettünk, a Mikulásos rajzpályázat szervezőinek a jóvoltából. Az egynapos kirándulás nagyon jó volt. Egy nagy busszal és két kicsivel indultunk. A kedves tárkányiak nagy szeretettel fogadtak. Papírsárkányt is eregettünk. Volt egy nehéz hegymászó túra is. Mikor végre felértem, nagyon örültem, hogy megpihenhetek. Ott láttuk Béla várának maradványait. Fent játszottunk, fociztunk, beszélgettünk és kacagtunk. Mikor indultunk lefelé, meg volt mondva, hogy ne szaladjunk, de ezt egy páran nem értették és nagyokat estek.
Mikor leértünk, odamentünk a jéghideg forráshoz, mert szomjasak voltunk és ittunk. Aztán ebédeltünk. Finom ebéd volt: krumplileves szalonnával. Ebéd után sokat játszottunk, felmentünk a dombra, lecsúsztunk onnan, bújócskáztunk, fogócskáztunk és labdáztunk. Azután elmentünk sétálni a sűrű erdőbe. Ott vidáman szórakoztunk. Mikor leértünk, sült szalonnát hagymával és csokoládés kenyeret ettünk, majd elmentünk a focipályára, ahol fociztunk, játszottunk. Ezt követően indultunk vacsorázni. Korhéleves és májas hurka volt a vacsora. Egy kis szieszta után hazaindultunk, és 23 óra körül, fáradtan, de élményekkel gazdagodva, szerencsésen megérkeztünk Szalontára.

{zoomcat catid=1147}