Levélbe zárt köszönet

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_6476.jpgA Szent Ferenc Alapítvány és a Hargita Megye Tanácsa, valamint a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Hatóság közti munkaviszony, ötödszörre öltött testet, vált a gyermekek támaszává, a jelen pályázati tartalom keretében. Hargita megyében több akkreditált napközi otthonunk működik, csoportonként 15-20 gyermekkel.Ezeket a kis otthonokat, Csaba testvér több esztendővel ezelőtt kezdte szervezni, válaszként a kisgyermekek körében elterjedt iskolai elhagyásra, a hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőtlenségére az iskolai teljesítményük, és a jövőbeli érvényesülési lehetőségeik tekintetében.

 

Mára ezek az otthonok valódi mentőcsónakokká váltak a helyi egyházi közösségek, a helyi önkormányzati erők és számos magánember szövetsége, összefogása révén.
Ez az alternatív, önállóan fejlődő és működő gyermekvédelmi háló, prevenciós és integrációs szerepet tölt be.
"Isten  országa köztetek van.”
A nagy forradalmak elzúgtak, a sok-sok evilági eszme részben megvalósult, másokról kiderült, hogy csak politikai csoportok céljait szolgáló népeket felőrlő csapdák! Igen, sok minden megvalósult, de sajnos célba nem értünk, az éhség, mely űz bennünket nem aludt ki! 
A mának legnagyobb gondja, hogy nincs olyan összefogó, húzó eszme mely egy táborba gyűjtené az embereket. Álomlátok után kiált a világ, egy olyan szép, tisztán megfogalmazott közösségi ideál után, amiért érdemes küzdeni, amiért érdemes akár az életet is oda adni!! Mi lehet korunk mozgósító jelmondata, az az ideál, mely a fiatalokat, felnőtteket összefogja és megvalósítható, mindenkit boldoggá tevő küzdelembe visz!? 
Jézus Krisztus eredeti szép álmát tűztem a zászlómra jelmondatként, azt a gondolatot, minek megvalósulásáért imádkozunk nap mind nap az Úr imáját, a miatyánkot mondva!! "jöjjön el a Te országod!" Úgy gondolom, hogy nagyon sokat kellene írnunk, beszélnünk arról a csodálatos eszméről, melyet Mesterünk elénk állított, mely az évezredek alatt a szenteknek mindig erőt, lendületet adott, s melynek elérésében, kiteljesedésében a keresztények mindig is hittek, hiszünk!! 
Ne csak várjunk, hanem fogjunk össze és építsük Teremtőnk segítségét kérve, Isten országát, azt az országot, melyben egyetlen törvény, a szeretet parancsa! Légy te is a szeretet forradalmára!
Jelszavam legyen: Mától fogva bátran és szabadon csak Isten Országának a falait felhúzó, a szeretetből fakadó jótetteket viszek végbe, ott ahol élek!! Hirdessük a szeretet forradalmát! 
Kisebb testvéred, 
Csaba t. 
Csaba testvér gondolatával kívánunk Istentől Áldott Ünnepeket a Hargita Megyei Tanács és 
Gyermekjogvédelmi Hatóság munkaközösségének.
Isten fizesse.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Biztosan nem könnyű a babának világra jönnie, szegényke nagyon sír, de őt itt, e nagyvilágban egy csodás élet lehetősége várja olyan intenzitással, amit az anyaméhben álmodni sem tudott. Hisszük, hogy földi nehézségeink az örök életre való születésünk nagy csodái.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 24. hétfő, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A katolikus hit

Ha látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube