Jó kovász

Nyomtatás

ImageKedves Tibi!

Szeretettel és nagy nagy örömmel köszöntlek így levélen keresztül is benneteket.

Amint szóban is mondtam, örvendek, hogy jó kovásznak bizonyultál  Tusnádfürdőn, hisz a kezdet kezdetén egy magad mentél, csak a hiteddel Déváról az épülő Tusnádi házba, majd követett a szeretett feleséged gyermeked.

Befogadó szeretetedből élet fakadt, Isten testvéreket küldött, meg gyerekeket, akiket te szeretettel, meleg otthonnal fogadtál. Lám most, egy több mint 100 fős, felnőttekből, gyermekekből álló nagy családot mondhatsz büszkén a magadénak.
Szent László király bárdjával a sziklára csapott, és ott víz fakadt, példájára mi is a sziklára csaptunk kicsiny kis hitünkkel, és lám fel fakadt az élet, a fenyves sziklák között. Olyan jó látni, ahogyan az Isteni élet felfakad, a gyermekek vidám arcán, és az egymás kezét fogó munkatársok vonásain. Lám a  nyomodban, szépen Bükszádon, Gyimesbükkben, kis házak születnek, melyek a maguk során elkezdtek növekedni, és remélem , hogy ők is az életnek, a szolgáló szeretetnek újabb sarjait fogják hozni, szülni. Isten Országa épül itt is, ott is, milyen szép lenne, ha ezek a kis szeretet szigetek, lassan összeérnének.
Térdenálló szeretettel kérem az Istent, hogy áldása legyen a Szent László házon!

szeretettel, Csaba t.

 

Kedves Csaba tetstvér !
Lassan lecseng bennem a 2007-2008-as tanév, hálával és a munkatársaimmal együtt végzett munkánk örömével. Ebben a tanévben az előzőhöz képest megkétszereződött a gyermekeink létszáma. Hat szociális családdal indultunk és Novemberben, Isten segítségével beindítottuk a hetedik szociális családunkat is. Aztán Februárban megszületett a második napközink is, Sepsibükkszádon.
Hála Istennek, a tavasz folyamán az állami hatóságok, a házunkat hívatalos gyermekvédelmi intézménnyé nyílvánították. Reményeink szerint a következő tanév folyamán, az állami hatóságokkal együttműködve, új erőket tudunk bevonni, feladataink eredményes teljesítésének érdekében.
Az ősszel célul tűztük ki, hogy befejezzük az épület felújítási munkálatait. Nem kis anyagi és emberi erőfeszítés révén, két év után azt is elmondhatjuk, hogy sikerült végre megépítenünk ezt a házat, melynek célja, hogy Alcsík térségének szegény és elárvult gyermekeit gondozza.
Arra is büszkék vagyunk, hogy a Gyímesbüki házunk számára, az ott élő, rászoruló gyermekek számára is segítséget tudtunk adni Gyuri és Évike személyében, akik az itt végzett munkájuk során megértek a Gyímesi térség gyermekeinken felelős szolgálatára.
Ebben a tanévben helyet adtunk a város óvódájának is, mivel a városnak nem volt e célra hasznosítható épülete. A helyi hatóságokkal, iskolával, család orvossal, polgármesterrel és a város lakóival is jó kapcsolatokat ápolunk. Sikerült a kezdeti előítéleteket felszámolni és bebizonyítani, hogy a gyermekeink illemtudóak, becsületesek, igazi tiszta szeretettel kötnek barátságokat, a város gyermekseregének egyenrangú, vidám társai.
A tanév folyamán mindössze egy gyermeket költöztettünk haza, mert úgy éreztük, hogy nem tudjuk felelősen felvállalni az ő nevelését. A munkatársaink közül valamennyien kitartottak és megerősödtek hívatásukban, munkájuk végzésének eredményességében.
A gyermekek iskolai teljesítményével joggal lehetünk elégedettek. Az iskolában összesen 24 díjat osztottak ki. A díjak ¼-ét elnyertük. Igaz 5 gyermekünk annyira jól szerepelt, hogy az őszi vizsgákon még egyszer meghallgatják őket.
Számos embernek tartozunk köszönettel, aki segítettek nekünk, hogy meglegyen a mindennapi betevő falatunk, hogy ki tudjuk fizetni a ház fenntartásának költségeit, hogy a gyermekeknek legyen tanszerük, ruhájuk. Hála Istennek és nagylelkű támogatóinknak,lényeges dolgokban soha nem szenvedtünk hiányt. Ez alkalommal is szeretettel köszönöm mindenkinek a segítségét !
Három hónap múlva kezdődik a Tusnádfűrdői harmadik tanévünk. Még három szociális családot van módunk indítani és szeretnénk azon települések partnerei, szövetségesei lenni, amelyek a jelenleg működő napköziotthonaink, iskolaházaink tapasztalatain felbátorodva, a településük szegény gyermekeit szeretnék felpártolni.
A következő tanévet már most elkezdtük építeni. Figyelembe vesszük és készségesen fogadjik Csaba testsvér tanácsait, meglátásait, jobbitó, testvéri segítségét. A tusnádfürdői közösségünk nevében szeretettel köszönöm az elmúlt tanévet, hogy növekedhettünk az egymás iránti, a gyermekek iránti és Isten iránti szeretetünkben, elkötelezettségünkben.

Igaz szeretettel és köszönettel, Tibi !

 

Image 

 

Image 

 

Image