Medve tört be Csaba testvér gyerekotthonába

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_maci-e1504452845374-1024x576.jpgMedve tört be a héten a Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központba: ebben az intézményben kapott szállást a 777 csíksomlyói zarándokcsapata is korábban.

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel egy medve tört be a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központba: az állat feltépte a hűtőgép ajtaját, majd jóízűen evett a fagylaltból és a zöldségekből, személyi sérülés nem történt. Az intézményben Böjte Csaba testvérék által nevelt nehéz sorsú gyermekek laknak nevelőikkel, korábban kétszer is itt szállt meg a 777 zarándokcsapata a csíksomlyói búcsú idején. Habár először tréfásnak tűnhet a történet, azonban azóta újabb medvetámadások fordultak elő a székelyföldi üdülővárosban, amelynek sérültjei is vannak.
A Hargita megyei prefektus szerint azok a civilek felelősek a székelyföldi tarthatatlan medvehelyzetért, akik ellenezték a vadászatot.  Jean-Adrian Andrei ezt azon a tusnádfürdői tanácskozáson mondta, amelyet pont emiatt az eset miatt hívtak össze. A kormánybiztos a Mediafax beszámolója szerint kijelentette: a legális vadászat már megoldotta volna a helyzetet, ha a civil társadalom nem ellenzi azt. Szerinte a mostani helyzetben a helyi hatóságok csak annyit tehetnek, hogy óvatosságra intik a lakosságot. Székelyföldön az elmúlt időszakban egyre komolyabb veszélyt jelentenek a medvetámadások. A nagyvadak tucatnyi haszonállatot pusztítottak már el, de több emberre is rátámadtak már, súlyos sérüléseket okozva. Egy tanulmány szerint Hargita megyében 340 lenne a medvék optimális száma, ezzel szemben a vadásztársulatok becslései szerint ennél ezerrel több egyed él.
via: Marosvásárhelyi Rádió
https://777blog.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Meg kell tanulnod kacagni saját kudarcaidon, és akaratosan, konokul, ha kell, mindent elölről kezdeni… A kényelmes zsákutcában való sorvadozás nem lehet alternatíva.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. március 23. szombat, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Milyen nagy dolgot tett általuk az Isten

Mikor azok visszajönnek, egymás szavába vágva mesélik, milyen nagy dolgot tett általuk az Isten.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube