Medve tört be Csaba testvér gyerekotthonába

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_maci-e1504452845374-1024x576.jpgMedve tört be a héten a Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központba: ebben az intézményben kapott szállást a 777 csíksomlyói zarándokcsapata is korábban.

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel egy medve tört be a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központba: az állat feltépte a hűtőgép ajtaját, majd jóízűen evett a fagylaltból és a zöldségekből, személyi sérülés nem történt. Az intézményben Böjte Csaba testvérék által nevelt nehéz sorsú gyermekek laknak nevelőikkel, korábban kétszer is itt szállt meg a 777 zarándokcsapata a csíksomlyói búcsú idején. Habár először tréfásnak tűnhet a történet, azonban azóta újabb medvetámadások fordultak elő a székelyföldi üdülővárosban, amelynek sérültjei is vannak.
A Hargita megyei prefektus szerint azok a civilek felelősek a székelyföldi tarthatatlan medvehelyzetért, akik ellenezték a vadászatot.  Jean-Adrian Andrei ezt azon a tusnádfürdői tanácskozáson mondta, amelyet pont emiatt az eset miatt hívtak össze. A kormánybiztos a Mediafax beszámolója szerint kijelentette: a legális vadászat már megoldotta volna a helyzetet, ha a civil társadalom nem ellenzi azt. Szerinte a mostani helyzetben a helyi hatóságok csak annyit tehetnek, hogy óvatosságra intik a lakosságot. Székelyföldön az elmúlt időszakban egyre komolyabb veszélyt jelentenek a medvetámadások. A nagyvadak tucatnyi haszonállatot pusztítottak már el, de több emberre is rátámadtak már, súlyos sérüléseket okozva. Egy tanulmány szerint Hargita megyében 340 lenne a medvék optimális száma, ezzel szemben a vadásztársulatok becslései szerint ennél ezerrel több egyed él.
via: Marosvásárhelyi Rádió
https://777blog.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube