Medve tört be Csaba testvér gyerekotthonába

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_maci-e1504452845374-1024x576.jpgMedve tört be a héten a Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központba: ebben az intézményben kapott szállást a 777 csíksomlyói zarándokcsapata is korábban.

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel egy medve tört be a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központba: az állat feltépte a hűtőgép ajtaját, majd jóízűen evett a fagylaltból és a zöldségekből, személyi sérülés nem történt. Az intézményben Böjte Csaba testvérék által nevelt nehéz sorsú gyermekek laknak nevelőikkel, korábban kétszer is itt szállt meg a 777 zarándokcsapata a csíksomlyói búcsú idején. Habár először tréfásnak tűnhet a történet, azonban azóta újabb medvetámadások fordultak elő a székelyföldi üdülővárosban, amelynek sérültjei is vannak.
A Hargita megyei prefektus szerint azok a civilek felelősek a székelyföldi tarthatatlan medvehelyzetért, akik ellenezték a vadászatot.  Jean-Adrian Andrei ezt azon a tusnádfürdői tanácskozáson mondta, amelyet pont emiatt az eset miatt hívtak össze. A kormánybiztos a Mediafax beszámolója szerint kijelentette: a legális vadászat már megoldotta volna a helyzetet, ha a civil társadalom nem ellenzi azt. Szerinte a mostani helyzetben a helyi hatóságok csak annyit tehetnek, hogy óvatosságra intik a lakosságot. Székelyföldön az elmúlt időszakban egyre komolyabb veszélyt jelentenek a medvetámadások. A nagyvadak tucatnyi haszonállatot pusztítottak már el, de több emberre is rátámadtak már, súlyos sérüléseket okozva. Egy tanulmány szerint Hargita megyében 340 lenne a medvék optimális száma, ezzel szemben a vadásztársulatok becslései szerint ennél ezerrel több egyed él.
via: Marosvásárhelyi Rádió
https://777blog.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Biztosan nem könnyű a babának világra jönnie, szegényke nagyon sír, de őt itt, e nagyvilágban egy csodás élet lehetősége várja olyan intenzitással, amit az anyaméhben álmodni sem tudott. Hisszük, hogy földi nehézségeink az örök életre való születésünk nagy csodái.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 24. hétfő, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A katolikus hit

Ha látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube