"Azt szeretném, ha a magyar-román meccs a mi közös örömünk lenne."

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_csabameccs.gifAz elutasítás, a gyűlölet és a harag ellen emelte fel szavát Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a magyar–román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtti üzenetében. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján fordult a szurkolókhoz.

 

 

 

„Árva gyerekeket nevelek, több mint ötezret fogadtam be, és azt tapasztaltam, hogy az életet mindig az igenek viszik előre, nem a nemek. Az elutasítás, a gyűlölet, a harag, az mindig leforrázza az életet" – mondta, hozzátéve: már azzal, hogy vállalja a megmérettetést, mindkét csapat nyertes.
Reményét fejezte ki, hogy eredményes, szép játékot láthat majd a közönség, illetve azt mondta, szeretné, ha a lelátón rengeteg igen hangozna el a futball mellett.
A találkozóra pénteken – a jegyeladási adatok szerint – telt ház, 22 ezer néző előtt kerül sor Budapesten, helyi idő szerint 20.45-től az új Üllői úti stadionban.
Ezen a ponton hívnánk fel újra a figyelmet közérdekű felhívásunkra: Ne fütyüld ki a román himnuszt! Adjuk meg a tiszteletet, és mutassunk példát a gyűlölködőknek! :)
forrás: mlsz.hu