Elkezdődött az Édesanyák Hete rendezvénysorozat Csíkszeredában

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1462278609_4275.jpgMájus 2-7. között idén is a megyeháza márványterme ad otthont a Csíki Anyák Egyesülete által évek óta megszervezett Édesanyák Hete rendezvénysorozatának, amelynek a fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője.


A hivatalos megnyitót hétfőn délután tartották a születésfa megáldását követően a megyeháza márványtermében, ahol fotókiállítás nyílt Kincsünk a gyermek címmel, az egyesület felhívására beküldött fényképekből. Házigazdaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a kismamákat és édesanyákat.

– Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is támogathatjuk a Csíki Anyák Egyesületét és nem csak egy nap, hanem ez az egész hét az édesanyákról szólhat. Örömmel adunk helyet a rendezvényeknek, előadásoknak, hisz jó látni, hogy a megyeháza márványterme ismét benépesedik élettel, gyerekzsivajtól lesz hangos – fogalmazott a megyeelnök, aki köszönetét fejezve ki Tiboldi Beátának, a Csíki Anyák Egyesülete vezetőjének.

Borboly Csaba emlékeztetett Böjte Csaba ferences szerzetes gyakran hangoztatott szavaira, hogy a legjobb befektetés a gyermek! A Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban immár több mint ötezezer gyerek cseperedett fel, tanulta el a munka szeretetét és megbecsülését, a szülőföldhöz ragaszkodást.

– Nekünk, közéleti szereplőknek, olyan döntéseket kell hoznunk, amelyek a család egységét, a fiatalok itthonmaradását, munkahelyek és jobb életkörülmények megteremtését teszik lehetővé. Hogy felnövekvő fiataljaink itthon építsenek házat és hazát. Azt kívánom minden kedves édesanyának, kismamának, hogy leljék minden nap örömüket gyermekeikben, a legdrágább kincsükben – zárta szavait Borboly Csaba.

A folytatásban Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője és Böjte Csaba ferences szerzetes köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően a 99 éves Biró János Antal atya, Erdély legidősebb ferences szerzetese bemutatta a Márton Áron püspökről írt könyvét, személyes élményeit osztva meg a jelenlévőkkel. Az Édesanyák Hete rendezvénysorozat további programja itt tekinthető meg!

Május 5-én az édesanyák köszöntésére szervezi meg Hargita Megye Tanácsa a Csíki Anyák Egyesületével és a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal közösen az Édesanyák ünnepét, amely keretében szentmisét celebrál Böjte Csaba, amelyet egy kulturális program követ, majd facsemetét ültet a családok apraja-nagyja.
Közlemény