Kecskeméten nyaralnak a Böjte Csaba által felkarolt árva gyerekek

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_debre20141219009-1024x683.jpgA Böjte Csaba által alapított szovátai Szent József Gyermekotthon húsz lakója vendégeskedik a héten Kecskeméten. A táboroztatásuk célja, hogy az eddig külföldön sosem járt gyerekek az őket elszállásoló családoknak köszönhetően egy hétig felhőtlenül szórakozhassanak.

A Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által létrehozott Szent József Gyermekotthon húsz gyereke számára adódott a lelhetőség, hogy eljöjjenek Kecskemétre egy hétre nyaralni.  A táboroztatásuk adományoknak köszönhetően jöhetett létre, a gyerekek a Szent Imre Katolikus Általános Iskolába járó diákok és a Barátok templom hitközösségébe járó fiatalok családjainál alszanak.
Hogy néhány szerencsés gyerek a erdélyi Szovátáról elindulva egy kicsit világot lásson, és családok támogatásával felhőtlenül jól érezze magát, az a Szent Imre iskola gazdaságis munkatársának, Tollas Emesének az ötlete volt. Az iskola alkalmazottja elmondta a Baon.hu-nak, hogy ő nyaranta visszajár önkénteskedni Szovátára a gyermekotthonba, és legutóbb szembesült azzal, hogy az árva gyerekek még sosem jártak külföldön, és jóformán még sehol nem nyaraltak. Ennek okán úgy döntött, hogy a kecskeméti iskolának prezentálja az ötletét, miszerint lehozhatnák Kecskemétre az érintett gyerekeket táboroztatni. Az iskola és a családok is támogatták Tollas Emesét ennek megvalósításában, mint mondta: a céljuk az volt, hogy ez alatt az egy hét alatt megadják a befogadott és a befogadó gyerekek számára a felhőtlen szórakozás élményét a közösen eltöltött programok által.
A zömmel 10-14 éves gyerekeknek így aztán sűrű hetük van: vasárnap sárkányhajóztak a szabadidőparkban és közös batyus pikniken ismerkedtek egymással. Hétfőn kerékpárral mentek Szentkirályra, ahol megnézték az ásványvízgyárat, majd továbbtekertek Tőserdőre, strandolni. A kerékpárokat a családok és Emese barátai adták össze, így mindenkinek jutott saját kétkerekű.
A héten lesz még kecskeméti városnéző túra, strandolás, 3D-s mozizás, planetáriumozás, Univer-gyárlátogatás, kerekegyházi kalandpark, bugaci kirándulás és lovasbemutató. Várhatóan csütörtökön Böjte Csaba atya is csatlakozik a táborozó gyerekekhez.
www.magyarorszagkul.nlcafe.hu